Ergenekon'da son dalga

Ergenekon'da yeni dalga operasyonları bugün sabah saatlerinde geldi. Soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla 6 ilde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda 38'e yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Genelkurmay'ın eski hukuk müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Emekli Orgeneral Tuncel Kılınç, eski özel hareket daire başkan vekili İbrahim Şahin ve Emekli orgeneral Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz de bulunuyor.

10.dalga gözaltılarından kareler

Ergenekon yeni bir boyut kazandı

Reklam
Reklam

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN EVİNDE ARAMA

Ergenekon operasyonu kapsamında yazar Prof.Dr. Yalçın Küçük'ün Ankara ve İstanbul'daki evinde arama yapılıyor.

Alınan bilgile göre, savcıların talimatıyla sabah erken saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Ankara Karakusunlar Öncü Sitesi'nde bulunan evine gelen polisler, bilgisayarla bazı belgelere el koydu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, erken saatlerde Yalçın Küçük'ün Balat'ta bulunan evine geldi. Polis, evde arama yapmaya başladı. Mahalle Muhtarı Mehmet Kayacan, Yalçın Küçük'ün evinde arama yapıldığını, ancak Küçük'ün evde olmadığını söyledi. Muhtar Kayacan, kendisinin bilirkişi olarak buraya çağırıldığını ve Küçük'ün evinin çilingir yardımıyla açıldığını belirtti.

10.dalga gözaltılarından kareler

Ergenekon yeni bir boyut kazandı

Küçük'ün akrabası ve öğrencisi olduğunu söyleyen Mustafa Göksoy, evde arama yapıldığını ve polislerin sabah saatlerinde kapıyı kırarak eve girdiğini ifade etti. Yalçın Küçük'ün Ankara'da olduğunu belirten Göksoy, "Benim sabah saatlerinde haberim oldu, evde arama yapılıyormuş. Ne ile ilgili olduğunu bilmiyorum." dedi.

Reklam
Reklam

YAKALAMA EMRİ VARDI

Polis ekiplerinin araması sürerken, Küçük'ün evine gelen avukatı Dursun Ermiş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

10.dalga gözaltılarından kareler

Ergenekon yeni bir boyut kazandı

Ermiş, polis ekiplerinin, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin "yakalama, arama ve inceleme kararı" çerçevesinde arama başlattığını söyledi.

Aramanın devam ettiğini anlatan Ermiş, Küçük'ün kitapları, CD'leri ve evdeki her şeyin incelendiğini belirtti. Ermiş, "Aramadan sonra ne yapılacak" sorusunu, "Yakalama emri var. İstanbul'a götürülecek. 7 aydır zaten aleyhine bir kampanya vardı. Kampanya sonuç verdi. Ergenekon soruşturmasına dahil edildi" diye yanıtladı.

10.dalga gözaltılarından kareler

Ergenekon yeni bir boyut kazandı

Avukat Ermiş, Yalçın Küçük'ün durumunun iyi olduğunu kaydetti.

KANADOĞLU İDDİALARI REDDETTİ

Bu arada, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun da gözaltına alındığı öne sürüldü. Ancak Kanadoğlu yaptığı açıklamada "Evimdeyim, gözaltına alınmadım" dedi.

10.dalga gözaltılarından kareler

Ergenekon yeni bir boyut kazandı

Operasyon kapsamında emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve gazeteci Engin Aydın da gözaltına alındı. Tümgeneral Şenel'in Genelkurmayın eski hukuk müşaviri olduğu öğrenildi. Yapılan son operasyonda 6 ilde yaklaşık 38 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Reklam
Reklam

İBRAHİM ŞAHİN DE GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında Eski Özel Hareket Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de gözaltına alındı.

10.dalga gözaltılarından kareler

Ergenekon yeni bir boyut kazandı

EMEKLİ PAŞALAR GÖZALTINDA

Bu arada, Ergenekon operasyonu kapsamında Emekli orgeneral Kemal Yavuz'un evinde de arama yapılıyor. Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncel Kılınç'ın da evi aranıyor. Kılınç, evinde arama yapılmak istendiğini doğruladı. Emekli Orgeneral Kılınç'ın evindeki aramasında askeri savcının da bulunduğu öğrenildi.

Orgeneral Kılınç, 28 Şubat sürecinde MGK Genel ekreteri olarak görev almış ve açıklamaları ile belli kesimlerin tepkilerine neden olmuştu. İzmir'de ise bir emniyet amirinin gözaltına alındığı belirtiliyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyon çerçevesinde halen İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve isminin Amiri E.E. olduğu öğrenilen bir Emniyet Amiri'nin yanı sıra ile öğrenilemeyen bir denizci yüzbaşının gözaltına alındığı belirtildi.

İSTEK VAKFI'NDA ARAMA

Polis Ergenekon operasyonu kapsamında İstanbul Acıbadem'de Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi'nde araştırma yapıyor. Dalan'ın, eşinin rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 2 aydır Amerika'da bulunduğu öğrenildi. Vakıfta, bilgisayarlara el konulduğu ve bazı evrakların incelendiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

10.dalga gözaltılarından kareler

Ergenekon yeni bir boyut kazandı

DALAN DÖNÜYOR

ANKA'ya konuşan Dalan, soruşturma çerçevesinde küçük oğlu ve bir arkadaşının gözaltına alındığını öğrendiğini belirterek, Türkiye ye döneceğini açıkladı. Ocak ayı sonunda Türkiye'ye dönmeyi düşündüğünü, ancak soruşturmanın ortaya çıkması nedeniyle en kısa zamanda Türkiye'ye döneceğini açıkladı. Dalan, "Bu ay sonunda dönmeyi düşünüyordum. Her şeyin gözünde bir şeyler oluyor Türkiye de. İki yıldır hukuk adına bir takım yanlışlıklar oluyor" diye konuştu.

KEMAL GÜRÜZ GÖZALTINA ALINDI

Ergenekon operasyonunun 10. dalgası bugün sabah itibariyle başlarken evi aranan YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz gözaltına alındı.

10.dalga gözaltılarından kareler

Ergenekon yeni bir boyut kazandı

Gürüz'ün evinde yapılan aramada, bazı belgelere ve bilgisayarına el koyuyduğu öğrenilirken, cep telefonunu da polisler tarafından alındığı bildirildi. Gürüz'ün bilgisayarına yeteklenmeden el konulduğu iddia edildi.