Ergenlikten Yetişkinliğe Yolculuk

Atakum Belediyesi Gönüllüleri tarafından, “Çocuklarımız İçin Buluşuyoruz” sloganı ile ikincisi organize edilen, Prof. Dr. Orhan...

Atakum Belediyesi Gönüllüleri tarafından, “Çocuklarımız İçin Buluşuyoruz” sloganı ile ikincisi organize edilen, Prof. Dr. Orhan Derman’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Altınkum Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Gençlere ve ailelerine ergenlikten yetişkinliğe geçiş döneminde yardımcı olmak, onları bilinçlendirmek amacı ile düzenlenen eğitim konferanslarından ikincisi gerçekleştirildi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilimdalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Orhan Derman tarafından verilen konferansta, sabah çocuklara, öğleden sonra ise ailelere fiziksel, cinsel ve psikososyal gelişim ile cinsel istismar konularında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Konferans öncesi bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Hayata dair pek çok şeyi bulabileceğiniz, yaşamınıza, geleceğinize yön verecek önemli bilgileri içeren bu konferansı dikkatle dinlemenizi ve ders çıkarmanızı diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Orhan Derman ise, “Bir bireyin çocukluktan gençliğe geçiş dönemi tamamen kendisine bağlıdır. Her insan aynı koşullarda doğmuyor. Ama bazıları olumsuz koşulları lehine çevirebiliyor. Kim istiyorsa, kim arzuluyorsa, kim zorla mücadele ediyorsa o başarılı oluyor. Gençlerde bir rahatlık, bir rehavet, bir kabullenme var. Yarışmacı değiller. Kaybetmek, vazgeçmek değildir. Vazgeçtiğimiz an kaybettiğimiz andır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz