Ergezen İlköğretim Okulu 100. Yılını Kutluyor

Bir asırdır eğitim ve öğretimde onarlarca bürokrat, devlet adamı ve siyasetçi yetiştiren Bitlis’in Ahlat ilçesindeki...

Bir asırdır eğitim ve öğretimde onarlarca bürokrat, devlet adamı ve siyasetçi yetiştiren Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Ergezen İlköğretim Okulu, yaptığı güzel yeniliklerle geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği, ellerini taşın altına bırakarak geleceğin teminatı olan çocuklar için okulun hem dışını hem de içini sıcak bir yuva haline getirerek geleceğin devlet adamlarını yetiştirmeyi hedefliyor. 1912 yılında ilk eğitim ve öğretim yılına başlayan ve ilçenin en köklü geçmişine sahip okullarından biri olma özelliğini taşıyan Ergezen İlköğretim Okulu, 100’üncü yılında okul içerisinde birçok yenilik yaparak büyük beğeni kazandı. Okul içerisinde yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Tatlısu, okul içerisinde birçok yeni odaların açıldığını ve tadilat işlerinin yapıldığını ifade etti. Tatlısu "Okul Aile Birliği ve okul yönetimi ile bir araya gelerek Ergezen İlköğretim Okulu’nun 100’üncü yılını okula yakışır bir görünümde olması gerektiğini düşündük. Yapacağımız etkinlikte okul içerisinde nelerin yapılması gerekeceğini kendi aramızda istişare ettik. Okul idaresine aile birliği olarak okulun tüm ihtiyaçlarını bize rapor çıkarmalarını istedik. Okulun malzeme ihtiyacından yeni odalar yapılmasına, temizlik malzemesinden iç dizayn değişikliklerine kadar her şeyi elimizden geldiğince yapmaya başladık. Yapılan işlerde okul idaresi ile birlikte ortak hareket ederek okul içerisinde çok köklü değişimler yapmayı başardık. Bu değişiklik ve yeniliklerde en başta Ergezen İlköğretim Okulu’ndan mezun olan iş adamlarından büyük destek gördük. Bizler de esnaf olarak alış veriş yaptığımız firmalar ile görüştük. Ahlat Kaymakamı Osman Dölek başta olmak üzere bir çok hayırseverden de destek aldık. Okulda 3 adet öğretmenler odası yeniden donatıldı. Müdür yardımcısı odamız yenilendi. Okul rehberlik odamız yeniden donatıldı. Konferans salonu yeni yapılarak donatıldı. Kütüphanemiz yeni yapılarak donatıldı ve 8 bin kitap kapasiteli kütüphanemiz oldu. Veli bekleme odası yeniden yapılarak donatıldı. Fen laboratuvarına yeni bir bölüm ayrılarak İstanbul’dan gelen bir ekip tarafından cihazları döşendi. Memur odamız komple döşetildi. Bütün sınıflar ve koridorların tamamında yağlı ve plastik boya işlemleri yapıldı. Okulda bulunan C bloğun PVC işleri komple yenilendi. Ayrıca okulun sosyal faaliyetler içinde o konuda da gelen talepleri karşılamaya da devam edeceğiz. Yapılan bu işlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: