ERGİAD, Tarım, Hayvancılık ve Gıda Komitesi sektörel fırsatları gözden geçirdi

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) bünyesinde oluşturulan Tarım, Hayvancılık ve Gıda Komitesi' ilk toplantısını yaptı....

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) bünyesinde oluşturulan Tarım, Hayvancılık ve Gıda Komitesi' ilk toplantısını yaptı. Komite sektörel risk, tehdit ve fırsatları ele aldı.
ERGİAD yönetimi, Doğu Anadolu Bölgesi'nde uygulanması planlanan ve merkezi Erzurum’da kurulacak Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAP)’nin önceliklerinden olan bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyelini değerlendirmek amacıyla tarım-hayvancılık ve gıda komitesini topladı. Komiteye Erzurum’da faaliyetlerini sürdüren sektörel firma sahip ve temsilcileri ile risk ve tehdit analizlerini yapması için Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı da katıldı.

Reklam
Reklam

SEKTÖREL ANALİZ YAPILDI
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe, komitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.Gökçe, Erzurum'daki tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinin güçlü yönleri, zayıf tarafları, riskler ve fırsatlar üzerinde durduklarını söyledi. Gökçe, oluşturulan komitenin belirli zamanlarda ilgili sektörlerinin yoğun olduğu sanayi ve ticaret bölgelerinde aylık toplantılar gerçekleştireceğine de işaret ederek, "Komite Yönetim Kurulu üyeleri kendi sektörlerinde bulunan üyelerin sorunlarını çözmek, yatırım imkânlarını sağlamak amacıyla araştırmalar yapmaktadırlar.Komiteler, sektörlerde gelişen son teknolojik bilgileri ve yurtiçi yurtdışı fuarlara katılmaları yönünde üyelerini teşvik etmektedirler. Komitelerin amacı üyelerin birbirleriyle tanışması ve ticaret yapmalarını sağlamaktır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz