Ergin Ataman: Tüm Galatasaraylılardan Özür Diliyoruz

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, Eurocup'tan elendikleri için tüm Galatasaraylılardan özür dilediğini söyledi.Galatasaray Medical...

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, Eurocup'tan elendikleri için tüm Galatasaraylılardan özür dilediğini söyledi.

Galatasaray Medical Park ,ligin 18. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Anadolu Efes’i 77 - 70 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, Euro Cup'tan elenmelerinin üzüntüsü ile bu maça çıktıklarını belirtti. Ataman, "Bütün yaşadığımız sıkıntılara, Eurocup’tan elenmenin üzüntüsüne rağmen bu maçın sıralama açısından önemini biliyorduk. Rakibimizi ilk yarı deplasmanda yenmiştik bu maç galibiyetten fazla puan getirecekti. İyi konsantre olduk ve taktiksel olarak iyi hazırlandık. En büyük kozumuz Markoishvili beşinci dakikada 3 faulden dolayı erken kaybettik. Durum böyle olunca 3 uzuna döndük. Bu bizim lig boyunca çok fazla kullanmadığımız bir durum. 3 uzun ile alan savunmasına dönerek, değişmeli alan savunmasıyla rakibimizin bütün hücum stratejisini durdurduk ve kafaları karıştırdık." diyerek şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Anadolu Efes iyi bir takım ve yapabileceğimiz tek şey buydu. Ribaundları domine ettik ve maç boyunca bu strateji ile net bir galibiyet aldık. Takımımı kutluyorum. Bundan sonra elimizde bir tek lig kaldı ama bütün sıkıntılara rağmen ligi en iyi yerde bitirip play - off’larda şampiyonluk şansımızı zorlamaya çalışacağız. Eurocup’ta özellikle bu aşamada elenmek bizi gerçekten moral olarak çok üzdü. Bir kez daha Galatasaraylılardan özür diliyoruz. Sporda bu gibi durumlar var. Bütün yaşadıklarımıza rağmen mücadele ettik ama her şey ters gitti. Bu maçla ligi ne kadar istediğimizi herkese gösterdik."

Galatasaray Medical Park oyuncusu Engin Atsür ise zor durumlardan geçtiklerini ifade etti. Genç oyuncu, “Zor geçeceğini bildiğimiz bir maçtı. Zor bir dönemden geçiyoruz. Özellikle kısa rotasyonunda çok daraldık. Fakat bunun bilincindeydik. Anadolu Efes çok formda bir takımdı. Onlarda burada güveni yüksek geldiler. Fakat iyi mücadele ettik ve böyle zor bir günde kenetlendik. Özellikle ilk yarıda maçın başından itibaren üstünlüğümüzü kurduk. Güzel bir atmosfer vardı. Taraftarımız da muhteşemdi. Rakibimizi mücadelesinden ötürü kutluyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz