Ergin Ataman'a pnömoni teşhisi kondu

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'a prömoni teşhisi kondu. Ergin Ataman'ın son dönemdeki yoğun iş temposundan dolayı vücut direncinin düştüğü ve rahatsızlandığı belirtildi.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman rahatsızlandı. Rahatsızlığının ardından Liv Hospital'de kontrolleri yapılan Ergin Ataman'ın rahatsızlığı belli oldu. Son zamanlarda yoğun iş temposundan dolayı vücut direnci düşen Ergin Ataman'a pnömoni teşhisi kondu. Ergin Ataman'ın bunun üzerine üç gün hastanede kontrol altında tutulmasına ve tedavisine burada devam edilmesine karar verildi. Galatasaray Kulübü resmi internet siteinden Ergin Ataman'a geçmiş olsun dileğinde bulunuldu. Kulüpten şu açıklama yapıldı:

Reklam
Reklam

"Galatasaray Erkek Basketbol A Takımı Başantrenörü Ergin Ataman’ın bugün Liv Hospital de yapılan kontrolleri sırasında, son üç aydır yaşadığı yoğun iş ve uçuş temposu nedeniyle vücut direncinin düşmesi sonucu pnömoni teşhisi kondu.

Bu teşhis sonrasında hocamızın üç gün hastanede gözetim altında tutulmasına ve antibiyotik tedavisi uygulanmasına karar verildi. Ergin Ataman, Salı günü Beşiktaş’la oynanacak hazırlık maçında takımın başında bulunamayacak."

PNÖMONİ NEDİR?

Pnömoni, öncelikli olarak alveoller olarak bilinen mikroskobik hava keselerini etkileyen bir akciğer inflamatuar durumudur. Genellikle, virüsler veya bakteri ve daha az yaygın diğer mikroorganizmaların enfeksiyonu, bazı ilaçlar ve otoimmün hastalıklar gibi diğer durumlardan kaynaklanır.

Tipik belirtiler arasında öksürük, göğüs ağrısı, ateş, ve nefes darlığı yer alır. Tanı araçları arasında x-ışınları ve balgam kültürü bulunur. Bazı tür pnömonileri önlemek için aşılar mevcuttur. Tedavisi altta yatan sebebe bağlıdır. Bakteriyel olduğu farz edilen pnömoni, antibiyotikler ile tedavi edilir. Pnömoni ciddi ise, hastalığa yakalanan kişi genellikle hastaneye yatırılır.

Reklam
Reklam

Her yıl, pnömoni yaklaşık 450 milyon kişiyi yani dünya toplamının yüzde yedisini etkiler ve yaklaşık 4 milyon ölümle sonuçlanır. Pnömoni, 19. yüzyılda William Osler tarafından "the captain of the men of death" (ölüm erlerinin lideri) olarak görülmüş olsa da, 20. yüzyılda antibiyotik terapisi ve aşıların gelişiyle sağkalımda iyileşmeler görülmüştür. Bununla birlikte, gelişmekte olan ülkelerde, çok yaşlı, çok genç ve kronik hastalarda pnömoni önde gelen bir ölüm nedeni olmayı sürdürüyor.