ERGO, Türkiye'de yatırıma devam ediyor

Kasım 2008'de ERGOİSVİÇRE Sigorta'nın hisselerini tümüyle devralan Münich Re Grubu'nun sigorta şirketi ERGO, ERGOİSVİÇRE Sigorta ile ERGOİSVİÇRE Emeklilik ve Hayat şirketlerinin sermayesini toplam 47 milyon TL arttırdı.

Sermaye artırımının, Türk sigorta sektöründe acenteyle satış alanında lider olan ERGOİSVİÇRE şirketlerinin stratejik pozisyonunu daha da güçlendirdiğine inanan ERGO Grubu Türkiye CEO'su Klaus Allerdissen, "Bu kararın aynı zamanda Türkiye ekonomisi, Türkiye sigorta piyasası, ERGOİSVİÇRE acenteleri ve çalışanlarına olan güvenin işareti ve ERGO Grubu'nun finansal gücünün bir göstergesi olduğunu" ifade etti.

Reklam
Reklam

ERGO ŞİRKETLERİ İÇİN 2009 OLUMLU GEÇECEK

ERGOİSVİÇRE yönetimi, zor ekonomik şartlara rağmen, 2009 yılının tüm ERGO şirketleri için olumlu geçeceği görüşünde. Kasım 2008'de emeklilik branşında başarılı bir başlangıç yapıldığı ve 2.500'den fazla müşterinin bireysel emeklilik planı için ERGOİSVİÇRE'yi seçtiği ifade edildi. Plan ve beklentilerin üzerinde olan bu sonucun ERGO Grubu'nun finansal gücünün ve ihtiyatlı fon yönetiminin bir neticesi olduğunu belirten Klaus Allerdissen, "Tüm dünyada finansal bir krizin yaşandığı bu günlerde güven önemli bir değer ve iş ortaklarımız; özellikle müşterilerimiz ve acentelerimiz bunu çok iyi biliyor. Bu değer, 2009 yılında sektördeki konumumuzu daha da güçlendirecektir" dedi.