Ergün: DHKP-C'nin De Terörle Bir Yere Varılamayacağını Görmesi Lazım

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, terörle bir yere varılamayacağını Türkiye'yi 30 yıldan fazla...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, terörle bir yere varılamayacağını Türkiye'yi 30 yıldan fazla sıkıntıya sokan terör örgütünün bile gördüğünü belirterek; "Yeni bir süreç başlamış durumda. DHKP-C'nin de terörle bir yere varılamayacağını, terörle Türkiye'yi taciz etmenin kimsenin işine yaramayacağını görmesi lazım" dedi.

Sakarya'nın Erenler ilçesindeki Elmas Otel'de düzenlenen AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı Bölge Toplantısı'na katılan Ergün, toplantının ardından gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. DHKP-C'nin Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlediği saldırıların sorulması üzerine Bakan Ergün,
DHKP-C terör örgütünün Türkiye'de zaman zaman eylem yapan bir örgüt olduğunu ifade etti. DHKP-C'yi daha çok şehirlerde yapılan eylemlerde gördüklerini kaydeden Ergün, şunları dedi; "Terörle mücadelede belki kırsal alanda DHKP-C'yi belki görmüyoruz ama daha çok şehirlerde yapılan eylemlerde de DHKP-C'yi görüyoruz. Hatta zaman içerisinde başka örgütlerin işbirliği içerisinde eylem yaptıklarını da görüyoruz. Terör örgütleri sadece tek başına hareket etmiyor. Uluslararası destekte alabildikleri gibi başka terör örgütleriyle de işbirliği yapabiliyorlar. Son zamanlarda DHKP-C'ye yönelik çok ciddi operasyonlar yapıldığını hepimiz gördük. Muhtemelen bu eylemlerde, bu operasyonlar karşısında 'Bizde varız. Bu operasyonlara rağmen ayaktayız' mesajı vermek, belki de Türkiye'de ki demokratikleşme sürecini baltalamak, başka türlü sonuçlar elde etmek amacına dönük olabilir."
'Ne olursa olsun' Türkiye'nin yoluna devam ettiğini vurgulayan Ergün; " Kim Türkiye'yi terörle sıkıntıya sokmak isterse, Türkiye terörle mücadelede ciddi birikimi olan, tecrübesi olan, bu tür terör örgütleriyle baş etme kabiliyeti olan bir ülkedir. Terörle bir yere varılamayacağını Türkiye'yi 30 yıldan fazla sıkıntıya sokan en önemli terör örgütü bile görmüş durumda. Yeni bir süreç başlamış durumda. DHKP-C'nin de terörle bir yere varılamayacağını, terörle Türkiye'yi taciz etmenin kimsenin işine yaramayacağını görmesi lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-İSRAİL'İN TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEMESİ-

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili soru üzerine Ergün, Mavi Marmara meselesinde Türkiye'nin duruşunun son derece önemli olduğunu dile getirdi. Gazze'deki olaylar sırasında Başbakan'ın Davos'ta ki duruşuyla birlikte mütalaa edildiğinde Türkiye'nin duruşunu dünyanın her yerinde seslendirdiğini belirten Ergün, şunları kaydetti; "Bu duruşun İsrail'de de biraz da geç olsa yankı bulmuş olması, bir özür, tazminat noktasına gelmiş olması son derece önemli. Bu da Türkiye'nin duruşunun haklılığını teyit eden bir durumdur. Demek ki bu duruş ülkelere bir şey kaybettirmiyor. Biraz ilişkiler geriliyor olabilir, biraz başkaları sizi eleştiriyor olabilir sonunda bu duruş sizin karşınızdakinin yanlışını görmesine de vesile oluyor. Böyle bir şeye vesile olmuştur. İsrail geçte olsa doğru olanı yapmıştır. Bundan sonra doğru politikalar izleyerek Orta Doğu'da barış ve huzurun gelmesine İsrail'in de katkı sağlaması gerekir. Bu attığı doğru adımı başka doğru adımlarla güçlendirmesi halinde Orta Doğu'da barış daha hızlı şekilde gerçekleşir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz