"Ergun Gürsoy doğruyu gördü"

ANKARA (İHA-ÖZEL) - Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin her yönden rakiplerinin bir adım önünde bulunduğunu belirterek, "Bu sene Şampiyonlar Ligi'ne de iyi başladık ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü, her yönden bir Avrupa kulübü haline geldi. Eğer ligde yakaladığımız başarıyı, Avrupa'da da yakalarsak bizimki öyle 1 senelik şampiyonluk olmayacak, kalıcı bir şampiyonluk olacak" dedi.

Akay Hastaneleri tarafından organize edilen, İnanç Ayas Tenis Turnuvası'nda mücadele eden Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir, son derece heyecanlı bir maç oynadı. Çiftlerde, ortağı Umut Yurtoğlu ile birlikte ilk tur mücadelesine çıkan Özdemir, rakipleri Turan Uyar-Yalçın Tefe çiftini nefesleri kesen tie-break setinin ardından 2-1 mağlup etmeyi başardı. Özdemir'in maç boyunca hırslı mücadelesi göze çarptı. Karşılaşmanın ardından İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özdemir, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe olarak futbolda çok zor bir haftaya girdiklerini belirten Özdemir, "Zor bir haftaya giriyoruz. Hafta sonunda Ankaragücü ile zorlu bir maç oynayacağız. Ankaragücü iyi bir futbol oynuyor. Son maçlarını da kazandılar. Bizim sahamız olan Şükrü Saraçoğlu farklı bir stadyum. Burada farklı bir seyirci ve farklı bir desteğimiz var. Bu maçı kazanıp Schalke maçına konsantre olmamız gerekli. Bizim tek korkumuz futbolcularımızın, Schalke maçını düşünüp Ankaragücü maçını önemsememeleri. Biz Turkcell Süper Ligi'nde de iyi oynuyoruz ve şampiyonluğu hedefliyoruz. Mücadele edeceğiz ve Ankaragücü maçını alacağız" şeklinde konuştu.
Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Galatasaray Asbaşkanı Ergun Gürsoy'un 'Her alanda Fenerbahçe'nin gerisinde kaldık' şeklindeki açıklamalarının doğruyu yansıttığını ifade eden Özdemir, "Sayın Ergun Gürsoy, doğruyu gördü ve doğruyu itiraf etti. Gerçekleri itiraf etmemenin bir anlamı yok. Nereye kadar bunu saklayacaksınız bunu? Fenerbahçe gerçekten tesisleşme yönünden gelişmemiz, amatör branşlardaki başarımız, son 2 yılda şampiyonluğumuz, yeni bitirdiğimiz stadyumumuz var. Bu sene Şampiyonlar Ligi'ne de iyi başladık ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü, her yönden bir Avrupa Kulübü haline geldi. Bizim içerde yakaladığımız başarıyı, eğer Avrupa'da da yakalarsak bizimki öyle 1 senelik şampiyonluk olmayacak, kalıcı bir şampiyonluk olacak. Kalıcı başarı olacak. Fenerbahçe bu başarısını Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da devam ettirecek" dedi.

Reklam
Reklam

Bu açıklamaların Fenerbahçe'nin önünü kesemeyeceğini vurgulayan Özdemir, "Ergün Gürsoy bir spor programında (Biz Fenerbahçe'nin önünü kesmek için çalışıyoruz, bende bu yüzden bu beyanatları verdim) dedi. Bence başarının önü kesilmemesi lazım. Başarının desteklenmesi lazım. Eğer biz başarılıysak bunun örnek alınması lazım. Eğer Fenerbahçe'nin önü kesilirse Türk sporuna, Türk futboluna ihanet edilmiş olunur. Türk toplumuna zarar verilmiş olunur. Bunun için herkesi dikkatli olması gerekir. Biz, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş hep beraber başarılı olmalıyız ki Türk futbolu ve Türk sporu başarılı olsun. Bunun için bizim birbirimizin önünü kesmememiz lazım. Eğer biri başarılı olmuşsa, onun nasıl başarıyı yakaladığını iyi takip edip onlarında başarıya ulaşması gerekir" diye konuştu.

Tenis sporunu severek yaptığını ve bu sporu Fenerbahçe kulübüne de kazandırmak istediklerinin altını çizen Özdemir, "Sık sık tenis oynamaya çalışıyorum. Tenis özellikle bizim yaşımızdaki kişiler için sağlık ve arkadaşlık açısından çok önemli. Bende elimden geldikçe tenis oynamaya çalışıyorum. Fenerbahçe olarak 9 amatör dalda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu 9 amatör dalın yanına yeni dallar açmak istiyoruz. Bunlardar bir tanesi de tenistir. Tenis gelişen Türkiye'de ve dünyadaki gelişiminde çok iyi bir spor. Genç yaşlardan ilerleyen yaşlara kadar bu sporu yapbiliyorsunuz. Bu yüzden Fenerbahçe'nin de tenis dalını açması lazım. Takım olarak bunun mücadelesini yapmalıyız" dedi.

Reklam
Reklam