Erhan Keskin: Amacım gündemi değiştirmekti

Ergenekon zanlısı Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıklar Bölümü önünde 2 tabanca ile çevreye açtıktan sonra yakalanan ve tutuklanan Erhan Keskin ifade verdi.

Erhan Keskin'nin savcıya, "Ben orada Levent Ersöz'ün yattığını biliyordum. Orada havaya ateş açarak gündemi değiştirmek için gitmiştim. Bana bu eylem talimatını da astsubay S. D. verdi" dediği öğrenildi. Keskin'in ifadesi üzerine emekli astsubay S.D. şüpheli olarak gözaltına alındı.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde güvenlikçiler tarafından fark edilerek hastane dışına çıkarılmaya çalışılırken belinde bulunan tabanca ile havaya gelişi güzel ateş açan Erhan Keskin yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Reklam
Reklam

Alınan bilgiye göre; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çelişkili ifade veren Erhan Keskin son olarak polise, "Ben bildiğim herşeyi savcıya anlatacağım" dedi. Polisin sorduğu her soru ile ilgili senaryolar üreten Keskin'in bu özelliğini bilen polis, ona Levent Ersöz'le ilgili hiç bir soru sormadı. Onun kendisinin anlatmasını bekledi. Ancak Keskin, her defasında hastaneye neden gittiğiyle ilgili olarak polise farklı senaryolar anlattı.

İki defa İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen Erhan Keskin sonunda savcıya verdiği ifadesinde, "Ben aslında hastaneye Levent Ersöz için gitmiştim. Orada havaya ateş açıp gündemi değiştirmeyi planlıyordum. Bana bu eylem talimatını veren kişi ise emekli astsubay S. D.'dir" dedi. Bunun üzerine daha önce bilgisine başvurulmak üzere emniyete getirilen emekli astsubay S. D. bu kez şüpheli olarak ifade verdi.

Emekli Astsubay S. D. polise verdiği ilk ifadesinde, "Erhan Keskin ile 1995 yılında bir otomobil alışverişinden dolayı tanışıyoruz. Onu en son 2004 yılında gördüm. O tarihten sonra görmedim. İddialarının inandırıcı bulmuyorum" dedi. Polis, emekli astsubay S.D. ile Erhan Keskin'in ilişkilerini araştırmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam