Erkek köpek doğurdu

SOFYA (İHA) - Bulgaristan'ın Balçık iline bağlı Topolo köyünde, bir erkek köpek doğurdu.

Bulgaristan, dünyada bugüne kadar eşine az rastlanan bir olaya şahit oldu, Rex adındaki erkek bir Alman kurt köpeği, 6 yavru dünyaya getirdi. Balçık iline bağlı "Topolo" köyünde yaşanan olay, görenleri hayrete düşürdü. Rex'in Sofya'da yaşayan sahibi Lina Marinova, yaz tatilini geçirmek üzere "Topolo" köyündeki evine gittiğinde gördüğü manzara karşısında dona kaldı. Erkek olarak bıraktığı köpeği Rex, dişi olarak üstelik 6 yavrusuyla kendisini karşıladı. Bir anne şefkatiyle yavrularına süt veren ve onları dış etkenlere karşı titizlikle koruyan Rex'in erkek olmasına rağmen nasıl hamile kaldığı, Marinov ailesi ve köy sakinlerinin kafasında büyük bir soru işareti oluşturdu.

Reklam
Reklam

1.6 yaşındaki Rex, bölgede görev yapan veteriner hekimlerin de ilgi odağı haline geldi. Rex'i inceleyen Georgiev Georgiev isimli veteriner, hayvanlarda bu tür olayların çok nadir de olsa görüldüğünü belirterek konuya bilimsel bir açıklama getirdi. Georgiev, Rex'in başına gelenleri, "Bulgaristan'da böyle bir olaya ilk kez şahit oluyoruz. Rex şu haliyle tam bir dişi köpek görünümü sergiliyor ancak 15 gün sonra eski haline dönmesi gerekiyor. Hayvanlardaki bu tür sıra dışı olaylar kardeşler arasındaki çiftleşme sonucu meydana gelmektedir. Yani Rex'in anne ve babası kardeş olabilir ya da Rex'in çiftleştiği diğer köpek kardeşi olabilir" sözleriyle özetledi.
Öte yandan, yavrulardan bir tanesinin Rex'in özelliklerini taşıdığı ve gelecekte aynı olayın tekrar yaşanabileceği bildirildi.