Erkek kuaförü, AB'ye erken girdi

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da bir erkek kuaförü, Avrupa standartlarında hizmet veriyor. Kentte artan Hepatit B salgınına karşı tıraş sırasında kişiye özel ustura kullanılıyor.

Hatboyu Caddesi üzerinde bulunan Emineller Erkek Kuaförü, AB'ye girecek olan Türkiye'de yine bir ilke imza atıldı. Tıraş olmaya gelen müşteriler için özel ustura kullanılmaya başlandı. 15 gün önce başlatılan kişiye özel ustura uygulaması sırasında, tıraş olurken malzemelerin karışmaması için ustura üzerinde kişinin ismi veya numarası bulunuyor.

Reklam
Reklam

İnsanları sağlıklı bir ortamda tıraş etmek için her müşteriye özel ustura kullandıklarını belirten Kuaför Emin Yukuş, "Uygulamadan önce tıraş olmaya gelen müşterilerimizin bir çoğunun kan yoluyla bulaşan hastalıklara yakalanmamak için kendi malzemelerini getirdiklerini görünce böyle bir uygulamaya başladık. Zaten bir çok kişi tıraş esnasında Hepatit B hastalığına bulaşma endişesi vardı. Kişiye özel ustura yöntemini başlattığımız günden itibaren, müşteriler gönül rahatlığı içerisinde tıraş oluyor. Kişiye özel tıraş malzemelerin karışmaması için isim veya numara veriyoruz. Buna rağmen malzemeleri sürekli ilaçlı sudan temizliyoruz. Sağlıklı tıraş etmek için yeni yöntemler arayışı içerisindeyiz" dedi.

Uzun yıllardan sonra ilk kez kuaförde sakal tıraşı olduğunu söyleyen Mehmet Soyulmaz ise, "Bulaşıcı hastalıkların en çok kuaförlerde tıraş esnasında bulaştığını duyunca, o günden sonra sakal tıraşını genelde evde oluyordum. Ancak en son saç tıraşı olduğum kuaförde kişiye özel ustura kullanıldığını görünce yıllar sonra tekrar tıraş oldum. Kendime has malzemelerimle gönül rahatlığıyla tıraş oluyorum. Bu uygulama çok güzel, umarım hayatın her alanında insan sağlığı ön planda tutulur" dedi.

Reklam
Reklam