Erkek Kuaförü Çıraklarından Engellilere Mavi Kapak Desteği

Nevşehir'de iki erkek kuaför çırağı, yaklaşık 5 aydan beri topladıkları 10 bin 525 mavi kapağı, engellilere tekerlekli sandalye alımı için

Nevşehir'de iki erkek kuaför çırağı, yaklaşık 5 aydan beri topladıkları 10 bin 525 mavi kapağı, engellilere tekerlekli sandalye alımı için Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'ne bağışladılar.

Yeni Kayseri Caddesi üzerinde bulunan Bakgör Erkek Kuaför Salonunda çırak olarak çalışan 14 yaşındaki Emre Gökhan Tutar ile 15 yaşındaki Yasin Karacan, tatil günlerinde ve iş çıkışlarında engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için sokakta topladıkları mavi kapakları bir araya getirdiler.

Tutar ve Karacan, yaklaşık 5 aylık süre içerisinde topladıkları ve 2 saat 40 dakikada ancak sayabildikleri toplam 10 bin 525 kapağı, engellilere tekerlekli sandalye alabilme yönünde çalışmalar yürüten Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğüne teslim ettiler.

Reklam
Reklam

Bundan sonraki süreçte de mavi kapak toplamayı devam ettireceklerini söyleyen Karacan ile Tutar, "Yürüme engellilerimize kendi imkanlarımız ölçüsünde bir katkı sağlamayı amaçladık. 5 aydan beri yoğun şekilde çevremizden mavi kapak topladık. Eğer bir engelli kardeşimize tekerlekli sandalye için katkımız olabilir ise kendimizi çok mutlu hissedeceğiz" dediler.

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: