Erkeklerde burun estetiği nasıl olmalı?

Sadece kadınlar değil, erkekler arasında da burun estetiği çok popüler.

Erkekler niçin burun estetiği yaptırırlar? Aslında bu sorunun cevabının altında birçok neden yatmaktadır. Bazıları burun şekli yüzünden kendilerini çirkin hissettikleri için, bazıları kazalar ve yaralanmalar sonucu oluşan kusurları kapatmak için, bazıları ise burun şeklinin yüz hatlarına ve organlarına uymadığını düşündükleri için burun estetiği yaptırmak istemektedirler. En yaygın sebep ise burnun fonksiyonları tam anlamıyla yerine getiremeyerek nefes alma sorunlarına, uyku problemlerine neden olmasıdır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op Dr. Güncel Öztürk, erkeklerde burun estetiği operasyonları hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Erkekler hangi tekniği tercih ediyor?
Rinoplasti ameliyatlarında buruna şeklini veren yapılar üzerinde düzeltme yapılmaktadır. Kıkırdakta gerekli duruma göre ekleme veya çıkarma yapıldıktan sonra derinin yeni şekli oluşturulur ve bu sayede buruna yeni görünümü kazandırılmış olur. Bu görünümü kazandırmak için kullanılan açık ve kapalı olmak üzere iki teknik uygulanmaktadır. Aslında kapalı ve açık teknik demek bana göre çok doğru değil. Kapalı yaklaşım ve açık yaklaşım olarak tanımlamak daha doğrudur. Bunlar burun yapısıyla ilgili teknikler değildir, burnun iskeletine ulaşmak için cerrahın seçtiği yolu tarifler. Kapalı yaklaşım daha modern olan bir çağrışım yapsa da açık yaklaşıma göre çok daha eski bir tarihe dayanmaktadır. Açık yaklaşımla burun organlarına daha hassas, milimetrik yaklaşmak mümkün olmuştur. Ameliyatsız burun estetiği tekniğinin tercih edildiği durumlar da mümkün. Burun estetiği yaptırma kararı alan erkekler, cerrahları bu tekniklerden hangisini tavsiye ederse genellikle onu seçerler.

Reklam
Reklam

Erkeklerde yeni burnun şekline nasıl karar verilir?
Konsültasyon sürecinde hastaların tam olarak neyi değiştirmek istediklerini belirlenmektedir. Erkek hastaya burun estetiği yaparken en çok dikkat edilmesi gereken nokta erkeğe bayan burnu yapmamak. İdeal erkek burnu özelliklerine göre burunun sırt kısmı düz ve burun ucu dudakla doksan derece açıda olmalıdır. Erkek hastaya erkeksi yüz özelliklerini koruyacak şekilde eğrilik, kemer, burun ucu sarkıklığı düzeltilmiş bir burun yapılması gerekir. Erkekler kendini güçlü hissettiren, düz, simetrik bir buruna sahip olmak istemektedirler. Bu yüzden hastanın tam olarak ne istediğini bilerek hastanın yüz hatlarına en uygun burun şeklinin verilmesi gerekir.

Unutmayın, eğer burnunuzda bir şekil bozukluğu varsa beraberinde genellikle fonksiyon bozukluğu da vardır. Siz de yüzünüzde dikkat çekmeyen bir burunla daha rahat nefes almak istemez misiniz?

www.guncelozturk.com

Reklam
Reklam