Erkeklerin Çalıp, Kadınların Sattığı Çeteye Darbe

KONYA (İHA) – Konya’da erkeklerin çaldığı, kadınların da çalınan malzemeleri sattığı hırsızlık çetesi, polisin düzenlediği...

KONYA (İHA) – Konya’da erkeklerin çaldığı, kadınların da çalınan malzemeleri sattığı hırsızlık çetesi, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. 2 kişinin önceden tutuklandığı operasyonda 13 kişi daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, kentin belirli bölgelerinde sürekli hırsızlık olaylarının meydana gelmesi nedeniyle çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda polis, Ahmet E. liderliğindeki hırsızlık çetesini tespit etti. 4 ay boyunca sürekli hırsızlık yapan çete üyelerini takip eden polis, bugün eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyon kapsamında 13 ev ve otomobilde arama yapan polis ekipleri, örgüt lideri Ahmet E. ile birlikte 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Örgüt liderinde silah bulunurken, çete üyeleri ile birlikte de yeni çaldıkları dizüstü bilgisayar ve av tüfeği ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Takipte olan örgüt üyelerinin şuana kadar 12 ev ve iş yerine girerek hırsızlık yaptıkları belirlendi. Polis, ev ve iş yerlerinden çalınan 4 televizyon, 3 tüfek, 4 akü, 2 bilgisayar ve cep telefonlarını ele geçirerek sahibine teslim etti. Örgüt lideri Ahmet E'nin örgüt üyelerinin çaldığı malzemeleri kadınlara sattırdığı, kendisinin sadece çelik kasaların bulunduğu işlerde hırsızlığa çıktığı öğrenildi. Örgüt üyelerinin bir eve veya iş yerine girdikten sonra çelik kasa buldukları takdirde örgüt liderine haber verdikleri, örgüt liderinin de gelerek kasayı açıp soyduğu ortaya çıktı.

Polisin 4 aylık takip sırasında daha önce yakalaması ile tutuklanan 2 zanlı ile birlikte toplam 15 kişilik hırsızlık çetesinin çaldıkları malzemeleri örgütle bağlantısı olan 3 bayanın sattığı öğrenildi. Çetesinin 13 üyesi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: