Erken Doğan Bebek Hava Ambulansıyla Umuda Gönderildi

Dr. İ.Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’nde erken doğan bir bebek, Kayseri'den gelen Sağlık Bakanlığı 112...

Dr. İ.Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’nde erken doğan bir bebek, Kayseri'den gelen Sağlık Bakanlığı 112 Acil Hava ambulans helikopteri ile Konya'ya nakledildi.

Doğum servisinde gününden yaklaşık 2,5 ay önce 29 haftalık doğan bir bebek için Kayseri’den hava ambulansı çağrıldı. Hastanenin pistine inen helikopterle kısa sürede Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Bebek burada yaşam destek ünitesine bağlandı.

Daha önce de Nevşehir’de tarlalarda doğal oluşan mantarları toplayarak yedikten sonra zehirlenen ve hayati tehlikesi olan baba ve iki çocuğu için Sağlık Bakanlığı’ndan ambulans uçak istenmiş, İzmir’deki hastanelere nakledilmişlerdi. Ankara, İstanbul, Antalya, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Çanakkale, Bursa, Afyonkarahisar, Konya, Adana, Samsun, Trabzon ve Van'da bulundurulan 17 helikopter, belirlenen sorumluluk alanlarındaki illere operasyon merkezinin yönlendirmesiyle en kısa zamanda ulaşıyor. Hava ambulansı en çok trafik kazaları için havalanırken bunu iş kazaları (uzuv kopması) ve yeni doğan bebek vakaları takip ediyor.

Reklam
Reklam

Nevşehir 112 Acil İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nden alınan bilgiye göre ilden 2011 yılında ambulans helikopterle beş acil vaka nakli yapılırken bir vaka da ambulans uçakla gönderildi. 2012 yılında ise helikopterle dört, uçakla iki acil vakada gönderildi. 2013 yılında helikopterle iki, uçakla üç acil vaka gönderildi. Toplamda helikopterle 11, uçakla 6 acil vaka nakli yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: