Erken Doğan Bebek İçin Hava Ambulansı İstendi

Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesin’de erken doğum nedeni ile bir bebek Kayseri’den gelen...

Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesin’de erken doğum nedeni ile bir bebek Kayseri’den gelen Sağlık Bakanlığı 112 Acil Hava Ambulans Helikopteri ile Konya’ya sevk edildi.

Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Dğum Servisi’nde 29 faftalık olarak erken doğan bir bebek için 112 Acil Hava Ambulansı çağrıldı. Kayseri’den gelen ve hastanenin helikopter pistine inen 112 Acil Hava Ambulans Helikopteri ile kısa sürede Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi ve bebek burada Yaşam destek Ünitesi'ne bağlandı.

Reklam
Reklam

Nevşehir İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz Boyalı, geçtiğimiz aylarda da Nevşehir’de tarlalarda doğal oluşan mantarları toplayan, yiyerek zehirlenen ve hayati tehlikesi olan, baba ve iki çocukları için Sağlık Bakanlığından 112 Acil Hava Ambulans Uçak istendiğini ve hastaların İzmir'deki Tıp Fakültesi Araştırma Hastanelerine nakillerinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Dr.Boyalı: ”Ankara, İstanbul, Antalya, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Çanakkale, Bursa, Afyon, Konya, Adana, Samsun, Trabzon ve Van olmak üzere 15 ilde konuşlandırılan 17 helikopter, belirlenen sorumluluk alanlarındaki illere operasyon merkezinin yönlendirmesiyle en kısa zamanda ulaşarak sevkleri gerçekleştiriliyor. Kayseri’den havalanarak Nevşehir'den aldığı hastaları hastanelere taşıyan 112 Acil Hava Ambulansı en fazla trafik kazaları için havalanırken, bunu iş kazaları ve yeni doğan bebeklerle ilgili vakalar takip ediyor“ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: