Erken emekliliğe geçit yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Maliye Bakanlığı'nın emeklilik konusundaki tutumu açık ve net" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk çeyrekte bütçe açığının 897 milyon lira, faiz dışı fazlanın ise 14,3 milyar lira olduğunu söyledi.

2013 Mart ayında bütçenin 5,4 milyar lira açık verdiğini belirten Şimşek, aynı ayda faiz dışı açığın 460 milyon lira olarak gerçekleştiğini kaydetti. Bütçe gelirlerinin Mart'ta yüzde 13,5 artışla 24,8 milyar lira olduğunu aktaran Şimşek, giderlerin ise yüzde 10,3'lük artışla 302 milyar liraya ulaştığın söyledi.

İyileşme söz konusu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Mart ayında bütçe 5.4 milyar lira açık verdi. 2013'ün ilk çeyreğinde bütçe açığı 897 milyon lira olarak gerçekleşti" dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe performansında ilk çeyrekte bir iyileşmenin söz konusu olduğunu kaydederek, bütçenin Mart ayında 460 milyon TL faiz dışı fazla verdiğini, Ocak-Mart döneminde faiz dışı fazlanın 14,3 milyar lira olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Vergi indirimi söz konusu değil!

Bakan Şimşek, "Şu anda gündemimizde ne vergi indirimi ne de vergi artışı var" dedi.

Erken emekliliğe geçit yok!
Şimşek, erken emeklilik tartışmalarına ilişkin, "Bu konu ne Türkiye'nin hayrınadır ne de Türkiye bu yükü kaldırabilir. Maliye Bakanlığı olarak bu konudaki tutumumuz açık ve net" dedi.

Çözüm süreci
Mehmet Şimşek, çözüm sürecine ilişkin olarak da "çözüm süreci başarılı olursa Türkiye uzun vadede yeni bir çıkış sürecine girecek" dedi.