"Erken seçim yok"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin erken seçim konusundaki kararının belli olduğunu belirterek, "Seçim zamanında yapılacaktır ve iktidar olarak da şu anda böyle bir şey gündemimizde yok" dedi.

İstanbul'daki programını tamamlayan Başbakan Erdoğan, Ankara'ya gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu. Erdoğan, "Erken seçim ile ilgili karımız bellidir. Anayasa neye amirse biz de onu yapacağız. Bu konu ile ilgili düşüncelerimizi söyledik. Onlar hala şartları zorlama içerisindeler. Boşuna böyle bir gayretin içine giriyorlar. Seçim zamanında yapılacaktır ve iktidar olarak da şu anda böyle bir şey gündemimizde yok" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sorular üzerine Erdoğan, "Anayasada amir hüküm ne ise buna göre yapılacaktır. Konuyla ilgili 'şu şöyle oldu da bu böyle olur' gibi bir anlayışla ne cumhurbaşkanlığı seçimine yorum getirilebilir, ne de parlamentonun yapısına ve mevcut durumuna yorum getirilebilir. Şu anda sağlıklı çalışan bir parlamento vardır ve bu parlamento da vakti saati geldiğinde cumhurbaşkanlığı seçimini yapacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, her şeyin gayet güzel işlediğini belirterek, "Ülkemiz istikrar içinde gerek ekonomik, gerek siyasi, gerek sosyal bütün atmosferi ile çalışma içerisindedir. Buna kimsenin farklı bir yorum getirmesi doğru değildir. Bu, ülkeye yanlış bir yaklaşımdır ve ülkedeki gayet güzel işleyen bu siyasi havayı olumsuz etkileme gayretidir ki, bu sadece siyasi havayı etkilemekle kalmaz ekonomik havalarda bunun zararı olur, piyasa ve ülkeye zararı olur. Böyle bir yanlışın içine girmektense karar Anayasa'da bellidir. 5 yılda bir seçim yapılır, cumhurbaşkanlığı seçimi 7 senede bir yapılır. Buna alışmaları lazım. Buna da iktidarı ile muhalefeti ile hepimiz alışacağız. Bizim gayretemiz budur" açıklamasında bulundu.