Erken uyarı sistemiyle çiftçiler daha az ilaç kullanacak

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, kırmızı soğan ve kiraz üretim merkezi...

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, kırmızı soğan ve kiraz üretim merkezi olan Erdek ilçesine bağlı Ballıpınar köyüne kurulan erken uyarı sistemiyle, yıl boyu bölgedeki nem ve sıcaklık oranının takip edileceğini söyledi. Sancı, bu sayede soğan hastalık ve zararlıları ortaya çıkmadan çiftçilerin uyarılarak önceden ilaç kullanması için bilgilendirileceğini kaydetti.
Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sancı, kırmızı soğan üretim merkezi olan Kapıdağ Yarımadası'nda yer alan Ballıpınar köyüne soğan, kiraz, zeytin hastalık ve zararlıları ile mücadelede amacı ile iklimsel veri cihazı (Hobo) kurulduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Başoğlu, şube teknik personelleri, Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü M.Murat Yazar, Erdek İl Genel Meclisi üyeleri Hikmet Onay, Ali Çetin Şahin ve vatandaşlar katıldı.

İl Müdürü Sancı, "Soğan üretiminde erken uyarı sistemi sayesinde yıl boyu bölgedeki nem ve sıcaklık oranı takip edilerek soğan hastalık ve zararlıları ortaya çıkmadan çiftçilerimiz uyarılarak önceden ilaç kullanması için bilgilendirilecektir. Dolayısıyla soğan üreticimiz hem daha az ilaç kullanacak, hem de ürünlerimiz daha doğal olacak." dedi.

Ballıpınar köyünün Kapıdağ Yarımadası'nın kırmızı soğan ve kiraz üretiminde söz sahibi nadide bir merkez olduğuna dikkat çeken Kaymakamı Kaygısız, "Kurulan olan erken uyarı sistemiyle soğan zararlı ve hastalıkları önceden öğrenilip gerekli tedbirler alınarak üreticimiz daha fazla doğal ürün hasat etme imkânı bulacak. Sistem sıcaklık ve nem verilerini Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne aktaracak olup yetkililerce ilgili veriler takip edilecek. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, çiftçimize bol ürün ve kazançlı yıl diliyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz