'Erkleri Tek Elde Toplama Gayretleri, Milli Egemenlik Adına Kaygı Verici'

Edirne Barosu Başkanı Avukat Özgür Yıldırım, yeni anayasa yapım sürecisinde yasama, yürütme ve yargının tek...

Edirne Barosu Başkanı Avukat Özgür Yıldırım, yeni anayasa yapım sürecisinde yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanmaya çalışılmasının, milli egemenlik adına kaygı verici olduğunu belirtti.

Edirne Barosu'na üye bir grup avukat, Avukat Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde toplandı. Anıta çelenk bırakılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Baro Başkanı Özgür Yıldırım, üyeler adına açıklama yaptı.

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Egemenliğin kullanılması hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Türk milleti, egemenliğini yasama, yürütme ve yargı organları eliyle kullanır. Bizler de yargının kurucu unsurlarıyız. Bizler, halkın hak arama özgürlüğünün neferiyiz. Bizler bağımsız savunmanın temsilcileriyiz. Bizler hukukun üstün olmasının savaşçılarıyız.” dedi.

Reklam
Reklam

Kuvvetler ayrılığının devlet organları arasında üstünlük sıralaması anlamına gelemeyeceğini söyleyen Yıldırım, “Belirli devlet yetki görevlerinin kullanılmasından ibarettir. Sınırlı bir iş bölümü ve işbirliğidir. Üstünlük anayasa ve kanunlardır. Bu üstünlüğü sağlayacak erk de yargıdır. Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede, milli egemenlikten söz edilemez. Yargı bağımsızlığına yönelik olumsuz her türlü müdahale aynı zamanda milli egemenliğe yönelmiş bir tehdittir. Yeni anayasa sürecinde yasama, yürütme ve yargının neredeyse tek elde toplanmaya çalışılması milli egemenlik adına kaygı vericidir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir ve bu nitelikleriyle de ilelebet payidar kalacaktır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir an olsun bile aklımızdan çıkmayan Gençliğe Hitabesi’nin sonsuza dek ışığımız olması dileğiyle, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Ne mutlu Türküm diyene.” şeklinde konuştu.

Avukatlar Günü kutlama programına Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Gökpınar da katıldı. Programda Edirne Belediyesi Bandosu 10. Yıl Marşı ile Gençlik Marşı'nı seslendirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: