Erkoç'tan Malatya Tanıtım Günleri Değerlendirmesi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İstanbul Eyüp ilçesinde Feshane’de düzenlenen...

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İstanbul Eyüp ilçesinde Feshane’de düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde yaptığı değerlendirmede, "Önemli olan Malatya’daki bütün kurumların kendi menfaatlerini de bir kenara bırakarak, Malatya için ortak akıl ile hareket etmeleridir" dedi.

"Malatya'nın tanıtımı açısından önemli günlerden birisini yaşıyoruz. Bu yıl dördüncüsü yapılıyor, daha önce böyle bir etkinlik Ankara’da yapılmıştı" diyen Erkoç, Malatya'nın son yıllarda bölgede öne çıkan bir şehir olarak göze çarptığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Malatya zaten tanıtım noktasında kendisini aşmış bir şehir ama bu tür organizasyonlar da, şehrin farklı yapısını gündeme taşıyan özellikler taşıyor. Malatya son yıllarda kültürel alt yapısıyla, sanayi alt yapısıyla, ticari alt yapısıyla çok hızlı gelişen, kendi iklimini oluşturan kentlerin başında geliyor. Gerçi henüz sanayi konusunda yolun başındayız ama yine de birçok şehre göre ilerideyiz. Tabi eksiklerimizin de farkındayız. İnanıyorum ki, Malatya kendi ortak aklını oluşturmaya başarırsa, gerçi bunu da oluşturduğumuzu düşünüyorum. Sorunlara çözüm arayışı da bu ortak akıl sayesinde bulunursa, Malatya'nın asıl o zaman kalkınacağını düşünüyorum. Bunu şöyle de değerlendirmek lazım. Bir ilin gelişmişliğini, bir ülkenin gelişmişliğiyle göz önünde bulunduracak olursak, bu konuda Türkiye’nin de son yıllarda inanılmaz bir çıkış yaşadığını görebiliriz. Ama ifade ettiğim gibi yolun başındayız, henüz aşmamamız gereken çok mesafe var. Önemli olan Malatya'daki bütün kurumların kendi menfaatlerini de bir kenara bırakarak Malatya için ortak akıl ile hareket etmeleridir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: