Ermal Kurtoğlu Efes Pilsen'e geri döndü

Geçtiğimiz sezon Galatasaray Cafe Crown'da forma giyen Ermal Kurtoğlu, eski kulübü Efes Pilsen ile anlaştı.<br/>Transfer...

Geçtiğimiz sezon Galatasaray Cafe Crown'da forma giyen Ermal Kurtoğlu, eski kulübü Efes Pilsen ile anlaştı.
Transfer çalışmalarına hızlı başlayan Efes Pilsen, geçtiğimiz sezonu Galatasaray Cafe Crown'da tamamlayan eski oyuncusu Ermal Kurtoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Efes Pilsen'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Ermal Kurtoğlu'nun yuvaya geri döndüğü ifade edilirken, genel menajer Engin Özerhun da Ermal'in yeniden takıma katılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.
Ermal'in kendilerine güç katacağına inandığını söyleyen Özerhun, Avrupa ve Türkiye'deki hedeflerini gerçekleştirmeleri için Ermal'in kendilerine yardımcı olacağını ifade etti.
Öte yandan eski kulübü ile yeniden anlaşan Ermal Kurtoğlu, bugün Anadolu Sağlık Merkezi'nde sağlık kontrolünden geçti. Tecrübeli oyuncuya dahiliye, efor, KBB, göz ve oropedi tetkikleri yapılırken, kan tahlilleri de yapıldı.
Yapılan tetkikler sonucunda Ermal'in basketbol oynamasında herhangi bir sakınca olmadığı belirlenirken, oyuncunun daha önce planlanan ufak bir burun ameliyatı geçireceği açıklandı.
Basketbola 1990 yılında Arnavutluk'un SK Tiran takımında başlayan Ermal Kurtoğlu, 1995 yılında Türkiye'ye geldi ve 1997-98 ve 1998-99 sezonlarında Fenerbahçe formasını giydi. 2001-02 sezonunda Hırvatistan'ın Split takımında forma giyen oyuncu, 2002-03 sezonunda ise Slovenya'nın Pivovarna takımının başarısı için ter döktü.
2003-04 sezonu başında Efes Pilsen ile anlaşan Ermal Kurtoğlu, 2009-10 sezonu sonuna kadar Lacivert Beyazlı formayı giydi. geçtiğimiz sezon Galatasaray Cafe Crown ile anlaşan Kurtoğlu, Beko Basketbol Ligi'nde 42 maçta forma giyerek ortalama maç başına 19:56 dakika süre almayı başardı.
Sezonu 11.8 sayı, 3.2 ribaund ve 1.1 asist ortalamaları ile tamamlayan Ermal Kurtoğlu, 12 maçta forma giydiği Eurocup'ta ise 17:05 dakika süre alarak 8.7 sayı, 3 ribaund ve 0.8 asist ortalamaları ile oynadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz