Ermenek'teki orman yangını

KARAMAN (İHA) - Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü Çanakçı mevkiinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ederken, yangında yaralanan 2 görevli, Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Çanakçı mevkiinde kızılçam ağaçlandırma sahasında çıkan yangın; Mersin, Adana, Silifke, Antalya, Manavgat, Gülnar, Karaman ve Konya bölgelerinden gelen yangın söndürme ekipleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın söndürme çalışmalarına 4 helikopter, çok sayıda arazöz ve orman işçileri ile vatandaşlar katılıyor. Yangın söndürme çalışmaları esnasında ilk müdahale ekibinde bulunan bir arazözün alevler arasında kalması sırasında yaralanan görevliler Recep Bilgin ve Abdurrahman Bakır, Ermenek Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildikleri Konya Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, orman yangınının meydana geldiği yer civarında bulunan kömür işletmelerinin dinamit depoları boşaltıldı. Ermenek'in Pamuklu Köyü'nde yaşayan ve bahçesinde ateş yaktığı belirtilen 80 yaşlarında bir kadının şüphe üzerine gözaltına alındığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.