Ermeni Derneği Başkanı Dağcı’dan Provokasyon İddiası

Batman'ın Sason ilçesinde faaliyet yürüten Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Ermeni bir vatandaşın provokasyon...

Batman'ın Sason ilçesinde faaliyet yürüten Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Ermeni bir vatandaşın provokasyon amaçlı kendisini Müslümanlara dövdürtmeye çalıştığını iddia ederek, bu Ermeni vatandaş hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Ermeni cemaati üyesi E. isimli bir şahsın, Sason Meroto Dağı’nda, 28 ve 29 Temmuz 2012 tarihinde Merot Surp Asvadazin Meryem Ana Ermeni Kilisesi ve Şeh Bazit kutlama gününde Müslümanlara kendisini dövmek için para teklif ettiğini iddia eden Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Kendisini dövdürtmeyi düşünen Ermeni cemaati üyesinin, o gün dünya basını temsilcilerinin Mereto Dağı'nda olduğunu fırsat bilerek böyle bir provokasyonu düşündüğünü iddia eden Dağcı, “Bu kişinin amacı Müslüman ve Ermeni toplulukları arasında provokasyona yeltenmektir. Ancak amacına ulaşamamış ve Müslüman kardeşlerimiz bu oyuna alet olmamıştır. Gayesi Türkiye’yi dünyaya kötülemek, bu kötü yola başvurmuş olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bütün yerli ve yabancı basın kuruluşları oradaydı. Böyle bir olay vuku bulmuş olsaydı, tüm dünya bunu duymuş olurdu ve Türkiye sanki Ermeni cemaatinin dini hürriyeti ve ibadetini engelliyormuş gibi provokasyon ortaya çıkarılacaktı. Ancak bu kişi Müslüman ve Ermeni vatandaşların duyarlılığı nedeniyle amacına ulaşamamıştır" dedi.

Can güvenliğinin tehdit altında olduğunu iddia eden Dernek Başkanı Aziz Dağcı, Sason Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve İstanbul'daki ilgili resmi yerlerden soruşturma başlatmasını istediğini söyledi. Aziz Dağcı son olarak Ermeni cemaatine seslenerek, “Siz de benim yerinde olsaydınız aynı şeyi yapardınız. Kimse bizi bu yaptığımız Ermeni cemaatinin kilise ve mezarlarının korunmasıyla ilgili çalışmamızdan vazgeçiremez. Çünkü yaptığımız her şey ortadadır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: