Ermeni kantocu Ankine'nin hayatı belgesel oldu

İstanbul (AA)- Yönetmen Yasin Ali Türkeri, Ermeni kantocu Madam Ankine ile Müslüman eşi Ömer Uğur'un 30 yıllık aşkının belgeselini yaptı. Yönetmen Türkeri, Madam Ankine ile 4 yıl önce bir konserde karşılaştıklarını, Ankine'nin tek başına kanto yaptığını belirterek, zaman içinde konuştukça yaşadığı yalnızlıklara tanık olduğunu ve bunu bir şekilde anlatmaya karar verdiğini söyledi.

Sahne adı Aysun Işık olan kantocu Madam Ankine'nin müzikal sevdasının, 1978 yılında katıldığı ses yarışmasında birinci olmasıyla başladığını anlatan Türkeri, belgeselde "Ankine'nin kantoya olan tutkusu sebebiyle aileleri tarafından reddedilen, akrabalarıyla hala görüşemeyen Ankine ile Müslüman eşi Ömer Uğur'un 30 yıldır hiç eksilmeyen dillere destan aşk hikayesinin ele alındığını" ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkeri, Ankine'nin yaşadığı tüm zorluklara rağmen ayakta kalabilme mücadelesinin, kendisi, ailesi ve yakın çevresi üzerinden anlatıldığını belirterek, "Ankine'nin kanto yapma isteği, hayatındaki ilk aksaklıktı. Ailesi müzik ve dansla uğraşmasına karşı çıkmasına rağmen o kanto tutkusundan vazgeçmedi. Müslüman bir erkekle 6 ay içinde tanışıp evlenmesi ise hayatını tamamen alt-üst etti. Dini-kültürel farklılıklar nedeniyle ailesi evliliğe karşı çıktı ve kızlarını reddetti. Ancak Ankine, ne kantodan ne de eşinden vazgeçti"dedi.

Ankine'nin hiçbir zaman çok şaşaalı bir dönem yaşamadığını, ama hep güzel yerlerde çıktığını, önemli gece kulüplerinde sahne aldığını ifade eden Türkeri, ama hiçbir zaman insanlar tarafından tanınmadığını, sesini duyuramadığını anlattı.

Belgeselin çekimlerinin Aralık ayında tamamlanacağını kaydeden Türkeri, yurt içi ve yurt dışındaki belgesel film festivallerine katılmayı düşündüklerini bildirdi.
Türkeri, belgeselin Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Reklam
Reklam