“Ermeni meselesi, 150 yıldır Türk milleti aleyhinde sürdürülen kampanyadır”

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Ermeni meselesinin, 150...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Ermeni meselesinin, 150 yıldır sistemli bir şekilde Türk milleti aleyhinde sürdürdüğü kampanyadan ibaret olduğunu söyledi.

Türk Ocakları Samsun Şubesi’nde 100. Yıl Faaliyetleri kapsamında düzenlenen konferansta, KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Öksüz ‘Dünden Bugüne Ermeni Meselesi’ konusunda konferans verdi. Türklerin Ermeni meselesinin olmadığını belirten Prof. Dr. Hikmet Öksüz, “Dünden bugüne Ermenilerin Türk milletinin aleyhinde yürütmekte oldukları propaganda var. Çünkü bizim mücadele vermekte olduğumuz mesele, gerek Ermenilerin gerekse onları destekleyen zümrelerin oryantalist bakış açısıyla sistemli bir şekilde 150 yıldır Türk milleti aleyhinde sürdürmüş oldukları kampanyadan ibarettir. Bugün gelinen noktadan, meselenin başlangıç zeminine kadar indiğinizde esasta propagandadan başka bir şey göremezsiniz ve göremiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Son yıllarda moda bir deyimin başladığını ve özellikle Türkiye’de bazı kendini entelektüel olarak tanımlayan zümrelerin ‘Empati yapalım, ezber bozalım’ şeklinde bu konuya bir bakış açısı geliştirmeye çalıştığını belirten Prof. Dr. Öksüz şöyle devam etti, “Bizim ezberi bozmak gibi bir niyetimiz yok, çünkü tarihten sakladığımız bir şey yok. Ermenilerle bin yıldır beraberce yaşayan bir milletiz bunu da hiç inkar etmedik. Bu milletin asaletinde, geçmişten günümüze tarihten bugüne farklı unsurlara özellikle aman dileyenleri ve başı dara düşenlere el uzatma geleneği vardır. Bunu 1492’de İspanya’dan kovulan Yahudilere yapmıştır bu millet. 1848’de Macaristan’dan Lehistan’dan Polonya’dan gelen mültecilere yapmıştır. Bunu 2. Dünya Savaşı yıllarında savaş dışı olduğumuz için Yunanistan’dan gelen göçmenlere yapmıştır. Bunu 1991’de Kuzey Irak’tan gelenlere yapmıştır. Bugün ise Suriye’den gelenlere bunu yapmaktadır ve kucağını açmaktadır. Dolayısıyla farklı unsurları yaşatmama, farklı unsurlara tahammül etmeme diye bir şey yoktur Türk tarihinde ve Türk milletinin genlerinde ve devlet anlayışında.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: