Ermeni vatandaşlar oylamadan tedirgin

Türkiye'de yaşayan Ermeniler, Fransa Senatosu'nda 'soykırımı inkar tasarısı'nın oylanmasını ilgiyle takip ediyor. Bazı Ermeniler, tasarının...

Türkiye'de yaşayan Ermeniler, Fransa Senatosu'nda 'soykırımı inkar tasarısı'nın oylanmasını ilgiyle takip ediyor. Bazı Ermeniler, tasarının Fransa Senatosu'nda oylanmasından dolayı tedirgin olduklarını belirtiyor.

Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve Fransa Senatosu'nda bugün oylamaya sunulan 'soykırımı inkar tasarısı' Türkiye’de yaşayan Ermenileri tedirgin etti. Kumkapı'daki kahvehanelerde oturan Ermeni vatandaşlar, bir yandan oyun oynarken bir yandan da televizyondan tasarının oylanmasıyla ilgili haberleri takip ediyor.

Reklam
Reklam

Türkiye’de mutlu olduğunu söyleyen tekstil işçisi Anna Hanoyan, “Biz burada çok mutluyuz, kötü bir şey görmedik. Hep iyilik gördük. Çalışıyoruz burada ve Türkiye’yi seviyoruz, hiçbir sorunumuz yok. Kim ne diyorsa desin biz burada kalmak istiyoruz.” dedi. Hanovan, tasarının Fransa Senatosu'nda oylanmasına ilişkin soruya ise, "Gelişmeleri izliyoruz, bize tepki gelmesinden korkuyoruz." karşılığını verdi.

12 yıldır Türkiye’de yaşayan ve ekmek parası için çalıştığını söyleyen Narin Ambrasian da, “Ben 12 senedir buradayım. Bize hiçbir zaman bize sıkıntı çıkarılmadı, çok iyi davrandılar. Türk evlerinde de çalıştım, çocuklarına da baktım hiçbir kötülük görmedim.” şeklinde duygularını ifade etti.

Türkiye’de doğan ve yıllarca İstanbul’da yaşayan 85 yaşındaki Sosi Bolak ise, soykırım konusunda bir şey hatırlamadığını söyledi. Türklerin ve Ermenilerin kardeş olduğunu söyleyen Bolak, “Yıllarca Türkiye’de yaşadım. Türkleri de Ermenileri de seviyorum. Birçok Türk komşum var, hiç kimseden bir zarar görmedim.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz