Ermeniler'den İpod'lu iftira

SİDNEY (İHA) - Türkiye'nin kendilerine soykırım yaptığını her fırsatta iddia eden Ermeni Diasporası bu kez sert kayaya çattı. Gençlerin gözdesi iPod'un resmini sözde soykırım iddiaları için posterlerde kullanan ve bu posterleri Sidney'deki bir üniversitenin kampüsüne asan Ermeniler'e karşı üretici firma Apple'ın hukuki yollara başvuracağı bildirildi.

Bir grup Ermeni, sözde soykırım iddialarını yineledikleri bir afişte iPod resmine yer verdi. Pazartesi günü Batı Sidney Üniversitesi'nin Penrith'deki kampüsündeki binaların duvarlarına asılan afişler, Türk öğrencilerce duvardan söküldü. Söktükleri afişleri İHA'nın Sidney'deki ofisine getiren bazı Türk öğrenciler, eğitim yuvasında Ermeniler'in nifak tohumları saçmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Reklam
Reklam

İHA muhabiri de Apple'ın Avustralya'daki merkezini arayarak, şirketin halkla ilişkiler sorumlusu Fiona Martin'e bu yalan kampanyasından Apple ve iPod'un haberi olup olmadığını sordu. Duydukları karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Martin, posteri e-mail yoluyla istedi. Posterin e-mail ile gönderilmesinin ardından İHA'nın Sidney ofisini arayan Fiona Martin, Apple'ın ve iPod'un kesinlikle siyasi emellere alet olmayacağını belirterek, "Posterde kullanılan iPod resmi, ABD'deki internet sitemizden izinsiz olarak alınmış ve kullanılmış. Poster avukatlarımıza verildi ve gereken işlemler avukatlardan oluşan ekibimiz tarafından yürütülecektir" dedi.

Fiona Martin ayrıca asılan posterlerin de kaldırılması konusunda çalışma başlatacaklarını vurgulayarak, olayın şirketin Avustralya'daki avukatlarının yanı sıra ABD'deki avukatlarına da yansıtılacağına kaydetti. Martin kendilerini şaşırtan ve üzen bu olay için bir basın açıklaması yapacaklarını da sözlerine ekledi. Üzerinde iPod resmi bulunan posterde iPod'un 'i' harfinden türetilen 'iDenial' (inkar etmek) sözcüğü dikkat çekerken, iPod'un ekranında ise İngilizce olarak 'Türkiye'nin Ermeni Soykırımını İnkarı' yazıyor. iPod'un altında ise "91 yıl geçti... Türkiye aynı nağmeyi çalıyor" sloganına yer verilirken, sloganın devamında yer alan bölümde ise "1915'de Osmanlı Türkleri 1.5 milyonu aşkın Ermeni sivile katliam uyguladı. 2006'da Ermeniler hala adalet bekliyor" cümlesi yer alıyor.

Reklam
Reklam

Posterin en altında ise destek veren Ermeni Diasporası'nın kullandığı "www.theforgotten.org", "www.anca.org" ve "www.twentyvoices.com" internet siteleri yer alıyor.