Ermenilerin Van Gezisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Ermeni Kilisesi'nde bu yıl 3'üncüsü yapılacak ayin için kente gelen

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Ermeni Kilisesi'nde bu yıl 3'üncüsü yapılacak ayin için kente gelen Ermeniler, tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Akdamar Adası'ndaki Ermeni Kilisesi'nde yarın yapılacak ayin öncesinde kentteki birçok otelde yer kalmadı. Ayine katılmak için kente gelen Ermeniler, ayinden önce kentteki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Gürpınar ilçesinde, Van şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayan Başbulak mevkisindeki kaynağa giden Almanya Ermeni İşadamları Derneği Başkanı Murat Akyüz başkanlığındaki 35 kişilik Ermeni kafilesi, kaynağın bulunduğu alanı gezerek, su içti.

Reklam
Reklam

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıldır Akdamar Adası'ndaki adaya katıldıklarını belirterek, her yıl çeşitli kafilelerle kente geldiklerini söyledi.

Şehir merkezi ile ilçelerde bulunan alanları gezdiklerini vurgulayan Akyüz, "Van şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayan Başbulak mevkisine, atalarımızın içtiği suyu tatmaya geldik" dedi.

Muhabir: Özkan Bilgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: