“Ermenistan Seçimlerindeki Olaylara Sessiz Kalan Batı, Çifte Standart Uyguluyor”

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, Ermenistan’da geçtiğimiz günlerde yaşanan olayları görmezlikte gelen Batı’nın çifte...

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, Ermenistan’da geçtiğimiz günlerde yaşanan olayları görmezlikte gelen Batı’nın çifte standart uygulandığını söyledi. Abdullayev, “Buna benze bir olay başka bir ülkede olsaydı, AB sert tepki verirdi. Ancak Ermenistan’da yaşanan olaylar, cumhurbaşkanı adayının vurulması, seçimlerdeki yolsuzlukların karşısında her hangi bir sert açıklamalar görmedik.” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, Cihan Haber Ajansı’na verdiği röportajda, Ermenistan’daki seçimlerde yaşanan olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Ermenistan’da cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ve seçimler sırasında olaylar yaşanmasına rağmen, dünya kamuoyu tarafından bir suskunluk müşahede ettiklerini belirten Abdullayev, “Ne AB, ne AGİT, ne kendilerini insan hakları kurumları adlandıran teşkilatların her hangi bir sert tepkisini görmedik.” dedi.

Azerbaycanlı yetkili, AB ve gözlemcilerinin Ermenistan’da seçimlerin normal seyrinde devam ettiği, hatta gelişmeler olduğu ve hiçbir insan hakları ihlalleri olmadığı açıklamalarını şaşkınlıkla izlediklerini ifade etti. Abdullayev, Ermenistan’da cumhurbaşkanı adayına suikast yapılması ve yaralanmasının ise kısa bir haber şeklinde yer aldığını anlattı.

Abdullayev şöyle devam etti: “Buna benzer bir olay başka bir ülkede olsaydı, AB sert tepki verirdi. Ancak Ermenistan’da yaşanan olaylar, cumhurbaşkanı adayının vurulması, seçimlerdeki yolsuzluklar karşısında her hangi bir sert açıklamalar görmedik.”

“Bu kadar yanlı ve adaletsiz yanaşmadan sonra “Biz AB’den objektif, adetli, şeffaf bir yaklaşım bekleyebilir miyiz?” sorusunu soran Elman Abdullayev, AB ile işbirliğini geliştirmekten yana olmalarına rağmen, her zaman AB’den adaletsizlik görmekten yakındı.

Reklam
Reklam

Abdullayev, “Bu durumda AB ve AB’nin hangi kurumlarında adalet bekleyebiliriz. Bu onu gösteriyor ki, bu kurumlar çeşitli olaylara kendi siyasi gündemi çerçevesinde yaklaşıyor. Kimileri belirli imtiyazlara sahipken, bir kısmı bu imtiyazlara sahip değil. Birilerini kınamaya yeşil ışık varken, birilerini ise kınamaya yeşil ışık yok.” dedi.

Avrupa’dan tu tür adaletsiz yaklaşımlar gözlediklerini anlatan Avdullayev, özellikle AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Stefan Füle’nin açıklamaları, adaletsiz yaklaşımının Azerbaycan’da çok anlaşılmaz durum oluşturduğunu söyledi.

“Ermenistan’a niye favori gibi davranılıyor.” diyen Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, bu yaklaşımlarının Azerbaycan toplumunda ciddi endişeler doğurduğunu vurguladı. Ayrıca AB’nin tarafsızlığına gölge düşürdüğünü ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: