Ermenistan: “TBMM protokolleri onaylayacak”

TBMM’de Türk-Ermeni protokolleri tartışılırken Ermenistan’da iktidardaki Cumhuriyetçi Partisi Başkan Yardımcısı Razmik Zohrabyan, protokolün en geç ilkbahara kadar onaylanacağını öne sürdü.

ERİVAN(ANKA) - TBMM’de Türk-Ermeni protokolleri tartışılırken Ermenistan’da iktidardaki Cumhuriyetçi Partisi Başkan Yardımcısı Razmik Zohrabyan, TBMM’nin protokolleri bu yıl sonuna kadar yada ilkbaharda onaylayacağını öne sürdü. Zohrabyan, Türkiye’nin Azerbaycan’ın baskılarına boyun eğmeyeceğine inandığını da ifade etti.

Razmik Zohrabyan, Erivan'da düzenlediği basın toplantısında TBMM’nin protokollerini bu yılın sonuna kadar yada ilk baharda onaylanacağını belirtirken Türkiye’nin protokolleri en az 24 Nisan’dan once onaylaması gerektiğini söyledi. Ermenistan’da da onayın ya Türkiye’nin ardından ya da parallel olarak gerçekleşeceğini kaydeden Zohrabyan, iki ülkenin yıl sonuna kadar protokolleri onaylamış olacağı umudunu da dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ermeni basına gore, Zohrabyan, Türkiye’nin Azerbaycan’dan gelen “baskılar”a boyun eğeyeceğini sanmadığını da belirtirken, Türkiye’nin protokolleri imzalamadan once Azerbayacan’dan gelebilecek olası baskıları dikkatle hesapladığını öne sürerek “Baskılara boyun eğmeyeceği konusunda yüzde 100 emim değilim. Ama Türkiye’nin, protokolleri onaylayacağına inanıyorum” dedi. (ANKA)