Ermenistan uçağı Erzurum'a indirildi

Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmekte olan Ermenistan Havayolları'na ait bir kargo uçağı, Erzurum Havaalanı'na indirildi.

Türk hava sahasını kullanarak Suriye'ye gitmekte olan Ermenistan Havayolları'na ait bir kargo uçağı, yine planlı olarak Erzurum Havaalanı'na indirildi.

Ermenistan'dan, Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü belirtilen bir sivil kargo uçağı, planlı olarak Erzurum Hava Limanı'na indirildi. Ermenistan'a ait kargo uçağı bugün saat 06.10'da Erzurum Havalimanı'na indirildi. Geçen 15 Ekim'de olduğu gibi yine arama yapılmak üzere VIP salonu önüne götürülen uçağın çevresi, basın mensuplarının fotoğraf çekip görüntü almasını önlemek için iş makineleri ile kapatıldı.

Reklam
Reklam

MÜRETTEBATTAN BİRİNİN İNMESİNE İZİN VERİLDİ
Uçakta arama yapmak üzere Gümrük, 9'uncu Kolordu Komutanlığı'ndan mühimmat konusunda uzmanlar, Emniyet Müdürlüğü'nden arama ekipleri ile sağlık görevlileri hazır bulundu. Uçaktaki 9 kişi oldukları belirtilen mürettebattan sadece birinin inmesine izin verildi. Havalimanına gelen Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan konu ile ilgili açıklama yapmadı.

TEK TEK İNCELENECEK
Ermenistan kargo uçağında insani yardım malzemesi olan kutular, tek tek hava limanındaki X ışını cihazından geçirilecek. Aramanın öğlen saatlerinde tamamlanması bekleniyor.

Ermenistan'a ait bir sivil kargo uçağı da 15 Ekim günü yine Erzurum Havalimanı'na indirilmiş ve uçaktaki 1400 koli yardım malzemesi tek tek kontrolden geçirilmişti. Yaklaşık 6 saatlik aramanın ardından uçağın kalkışına izin verilmişti.

İNDİRİLMEYİ KABUL EDERLERSE GEÇİŞ İZNİ
Ankara ile yapılan anlaşma doğrultusunda, 'insani yardım' taşıdığını belirterek Türk hava sahasından geçiş izni isteyen uçaklara, Türkiye'ye indirilip arama yapılması koşuluyla uçuş izni veriliyor. 'Planlı' şekilde yapılan bu uygulamaya 'teknik iniş' adı veriliyor.

Reklam
Reklam

'SİLAH TAŞIYOR' İSTİHBARATIYLA İNDİRİLMİŞTİ
Ayrıca geçen ay, Moskova-Şam seferini yapan Suriye'ye ait bir yolcu uçağı da, içinde silah olabileceği istihbaratı üzerine Esenboğa'ya indirilmişti. Bu olay 'teknik iniş' kapsamında değildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: