Ernst'ten iddialı açıklamalar!

Beşiktaş, kritik Ankaragücü deplasmanında aldığı 3-1'lik galibiyetle iyiden iyiye şampiyonluk havasına girerken, takımın Alman futbolcusu Fabian Ernst, iddialı açıklamalar yaptı.
Siyah beyazlı kulübe ligin devre arasında transfer edilmesine rağmen, kısa sürede orta sahanın vazgeçilmez ismi olan Ernst, sezonu şampiyon tamamlayacaklarından en küçük bir şüphesi olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Ankara-İzmir-Ankara üçgeninde oynadıkları üç maçtan 6 puan ve bir Fortis Türkiye Kupası kazandıklarını hatırlatan Alman futbolcu, "Önce Ankaraspor, ardından Fenerbahçe ve son olarak Ankaragücü maçlarından galibiyetle ayrılmamız moralimizi en üst noktaya yükseltti. Artık tünelin sonundaki ışığı görebildiğimi rahatça söyleyebilirim" dedi.

Reklam
Reklam

Başkanımız da oradaydı

Ankaragücü maçından sonra soyunma odasında coşkulu bir galibiyet kutlaması yaptıklarını ifade eden Ernst, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz futbolcular maçtan sonra soyunma odasına büyük coşkuyla gitmiştik. Bizim bu sevincimize daha sonra başkanımız Yıldırım Demirören, teknik direktörümüz Mustafa Denizli, yöneticilerimiz, antrenörlerimiz Zafer Öğer, Stefano Marone, medya sorumlumuz Tuncay Yanık ve malzemecilerimiz de katıldı. Hep birden şarkılar söyleyip dans ederek, soyunma odasını adeta dans pistine çevirdik. Gerçekten harika görüntüler vardı. Bu kutlama, sezon sonunda yapacağımız şampiyonluk kutlamasının bir provası oldu."

Fabian Ernst Beşiktaş'ta, futbolcusundan yöneticisine taraftarına kadar herkesin şampiyonluk için tek yürek olduğunu vurgulayarak, böyle bir kenetlenmeyi daha önce hiç görmediğini ifade etti.

İyi ki Beşiktaş'a gelmişim

Son olarak sözü Beşiktaş'a transferine getiren Alman futbolcu, Türkiye'ye gelmeden önce teknik direktör Christoph Daum ve Schalke 04'ten takım arkadaşı Halil Altıntop'la konuştuğunu belirterek, "İkisi de Beşiktaş'ı ve Türkiye'yi öve öve bitiremedi. Bunun yanı sıra, transfer görüşmeleri sırasında genel sekreter Kenan Öner'in sıcak tavrı Beşiktaş'ın teklifini kabul etmemi sağladı. Şimdi düşünüyorum da iyi ki Beşiktaş'a gelmişim.

Reklam
Reklam

Başarıya aç bir takıma transfer olduğumu, gelir gelmez anladım. Ben geldiğimde 31 puanla 6'ncı sıradaydık ve liderin 6 puan gerisindeydik. Ama şimdi bütün rakiplerimizi geçtik. Bu liderliğimizi sezon sonuna kadar sürdüreceğimize inancım tam" diye konuştu.