ERÖDER eğitim camiasını ve sivil toplum örgütlerini iftarda buluşturdu

Erciş Öğretmenler Derneği (ERÖDER) Başkanı Hüsnü Siyah, her yıl maddi imkanı olmayan öğrencilere yönelik kursların...

Erciş Öğretmenler Derneği (ERÖDER) Başkanı Hüsnü Siyah, her yıl maddi imkanı olmayan öğrencilere yönelik kursların devam ettiğini söyledi. Siyah, 5 etüt merkezinde bu yıl 250 öğrencinin kursa katıldığını belirtti.
Van Erciş ilçesinde faaliyet gösteren ERÖDER'in tertip ettiği iftar yemeği Kardelen yemek salonunda yapıldı. İftara Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, okul müdürleri,öğretmenler, oda temsilcileri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan ERÖDER Başkanı Hüsnü Siyah, 2006 yılından bu yana derneklerinin faaliyetleri olduğunu, her yıl maddi imkanı olmayan öğrencilere yönelik kurslarının devam ettiğini söyledi. 5 etüt merkezinde bu yıl 250 öğrencinin kursa katıldığını, bunların 80 tanesinin son sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Hüsnü Siyah, bu yıl etüt merkezlerinin kurslarına katılan öğrencilerden 5’nini Fen lisesi, 13'ünün Anadolu öğretmen lisesi, 22'sinin Anadolu lisesi, 10'unun meslek lisesi, 5'inin sağlık meslek lisesi, 10'unun Anadolu imam hatip lisesini kazandığını söyledi. Etüt merkezine gelen öğrencilerden kurs ücreti almadıklarını da ifade eden Hüsnü Siyah, kursa katılanların özellikle maddi imkanı olmayanlar için büyük fırsat olduğunu söyledi. ERÖDER Başkanı Hüsnü Siyah, bu yıl kurslarda öğrenciler için 500 kontenjan ayırdıklarının müjdesini de verirken, maddi imkanı olmayan öğrencilerin müracaat etmelerini istedi.
Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ise yaptığı konuşmada, devletin tek başına eğitimde ihtiyacı karşılamada yetişmediğini burada sivil toplumun yapmış olduğu girişimlerle eğitimin daha da güçlendiğini, eğitimin kalitesinin arttığını belirtti. Bu tür faaliyetlerin toplumun tüm kesimleriyle desteklenmesinin önemine işaret eden Kaymakam Fani, faaliyetleri finanse edenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz