Eroğlu: ''Ankara'nın havası kirli değil"

Ankara (AA)- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da kükürtdioksit ve partikül madde parametresi için kış sezonu ortalaması sınır değerlerinin aşılmadığını bildirdi.

Eroğlu, DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün'ün, Ankara'daki hava kirliliği ve ilgili ölçümler konusunda yönelttiği soruları yazılı yanıtladı. Bakan Eroğlu, Eşleştirme Projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezince 8 adet tam otomatik hava kalitesi ölçüm istasyonu yerleştirildiğini belirterek, "Hava kirliliği ölçümleri tam otomatik olarak saatlik ortalamalar şeklinde online yapılmaktadır. Söz konusu veriler www.havaizleme.gov.tr adresinde saatlik ortalamalar şeklinde ayınlanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan ölçümlerde, Başkentte, kükürtdioksit ve partikül madde parametresi için kış sezonu ortalaması sınır değerlerinin aşılmadığını bildiren Veysel Eroğlu, kalitesiz ve kaçak kömür kullanımının önlenmesi ve etkin denetimlerinin yapılması ayrıca, motorlu taşıtların yol açtıkları kirlenmenin önlenmesi için de gerekli tedbirlerin ilgili belediyelerce alındığını kaydetti.