Eroğlu Bayar'ın Mezarında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın mezarını ziyaret...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın mezarını ziyaret etti.

Eroğlu, Bayar'ın Bursa'nın Gemlik’in ilçesinin Umurbey Mahallesi'nde bulunan anıt mezarını ziyaret etti. Eroğlu’na ziyareti sırasında Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kerdiğe de eşlik etti. Evvela Bayar’ın mezarını ziyaret eden Eroğlu, Celal Bayar Müzesi'ni de gezdi.

Eroğlu, "Celal Bayar’ın mezarını ziyaret etmekten onur duydum. Kendisini ancak talebelik yıllarımda uzaktan tanıma şansım oldu. Kurtuluş Savaşı ve Türkiye tarihini okuyarak neler yaptığını öğrenmiş bir kişiyim. 1960 ihtilalinde İstanbul Tıp Fakültesi öğrencisiydim, o günleri de iyi hatırlıyorum. Böyle bir güzel yerde mezarının yapılması, itibarının iadesi bir Türk olarak beni mutlu etti. Torunlarını tanıma şansım oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: