Eroğlu: Eskişehir’in Kültür Başkenti Olması Bizi Mutlu Ediyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Başkenti olmasının kendileri...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Başkenti olmasının kendileri için de memnuniyet verici bir durum olduğunu söyledi. Eroğlu, "Eskişehir’in kültür başkenti konumuna gelmesi, KKTC’de yaşasak da bir Türk olarak bizi mutlu etmektedir." dedi.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve beraberindeki heyet, dış ülkelerde resmi temaslarda bulunarak Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti hakkında yapılan çalışmaların bilgi veriyor. Bu bağlamda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Vali Koçdemir, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile görüşmesinin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti. Koçdemir, Eskişehir’in hem 2013 yılında hem Türk Dünyası Kültür Başkenti, hem de UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti unvanlarını taşıyacağını Cumhurbaşkanı Eroğlu’na aktardı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Koçdemir, Eskişehir’in her iki unvana da hazır olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Planladıkları etkinliklerden bazılarını da anlatan Koçdemir, Parmak Kuklası Festivali ve her ülkenin kendi kültüründen örnekleri 365 gün boyunca sergileyeceği bir alan oluşturmayı düşündüklerini söyledi. Etkinler öncesinde Türk devletleri ve topluluklarına ziyaretlerde bulunduklarını dile getiren Vali Koçdemir, bu ülkelerin yetkililerinden görüş ve önerilerini aldıklarını belirtti. KKTC’ye de bu çerçevede geldiklerini kaydeden Vali Koçdemir, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun önerilerini dinleyerek fikir alışverişinde bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, uzun zamandır Eskişehir’e gitmediğini ancak Türkiye’den gelen konuklarından şehir hakkında hep çok güzel şeyler duyduğunu anlattı. Eskişehir’in kültür başkenti sıfatını hak eden bir vilayet olduğunu vurgulayan Eroğlu, kızlarından birisinin Eskişehir’de okuması nedeniyle orada dostları bulunduğunu ifade etti. Eroğlu, "Eskişehir’in kültür başkenti konumuna gelmesi, KKTC’de yaşasak da bir Türk olarak bizi mutlu etmektedir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: