Eroğlu: "KKTC demokrasi sınavından geçti"

KKTC seçimlerinden birinci parti olarak çıkan Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, KKTC ve UBP olarak büyük bir demokrasi sınavından başarıyla geçtiklerini kaydederek, ülkenin büyük sorunları olduğunu bu nedenle kendilerinin de büyük sorumluluk altına girdiklerini ancak KKTC halkının desteğiyle bu yükün altından kalkacaklarını belirtti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından saat 22.00 sıralarında parti binasından Atatürk Meydanı'na gelerek halka seslenen Eroğlu'nu coşkulu bir kitle alkışlarla karşıladı.

Reklam
Reklam

"Başbakan Eroğlu" ve "Seninle gurur duyuyoruz" sloganlarıyla karşılanan Eroğlu'nun toplamda 15 dakika süren konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Eroğlu, seçim sürecinde bol bol konuştuğunu ve meydandaki kalabalığın söylediklerinin anlaşıldığının kanıtı oluğunu söyleyerek uzun konuşmayacağını belirtti.

Eroğlu konuşması sırasında, UBP'nin seçim afişlerinde kullandığı çocuğu da kürsüye çıkararak, 15 yıl sonra meydanları o çocuğun neslinin dolduracağını söyledi.

UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu konuşmasında, "Zor şartlarda seçime girdik, önce parti kurultayı ardından da erken seçimler" diyerek, kurultayda UBP'yi iktidara taşıma sözü verdiğini ve bunu başardığını söyledi.

"Türkiye'nin desteğiyle bir devlet kurduk ve güvenle huzurla yaşıyoruz" diyen Eroğlu şimdi birlik ve beraberlik zamanı olduğunu ve herkesi kucaklayarak yürümeye devam edeceklerini dile getirdi. Eroğlu, meydanı dolduran ve kendilerini kutlayan herkese teşekkür etti ve halkı taşkınlık yapılmaması konusunda uyardı.

Reklam
Reklam

Eşit ve onurlu, haklarını masada bırakmadan, kazanılmış hakları koruyarak bir anlaşmanın yolunu arayacaklarını belirten Eroğlu, sadece Rumların değil Kıbrıs Türk halkının da istedikleri olursa bir anlaşma olabileceğini belirtti.
Eroğlu, UBP'yi anlaşma istemez ve AB karşıtı diye göstermeye çalışanlar olduğunu ancak kendilerinin anlatmaya çalıştığını halkın anladığını ve kendilerini iktidara taşıdığını söyledi.

"YASA DIŞI BİR EYLEMİN İÇİNDE OLMADIM"
Seçim arifesinde fazla konuşanlar olduğunu ve söylenmemesi gereken sözler kullanıldığını ifade eden Eroğlu, bu seçimde yalanlar da söylendiğini ve kendilerinin yalanlara kızdıklarını belirtti.

"Sırf size daha yakın olmak için Lefkoşa'da kiralık bir evde oturuyorum" diyen Eroğlu, UBP Genel Başkanı olarak, hiçbir yasa dışı eylemin içinde olmadığını ve olamayacağını bunun mümkün olmadığını ancak çamur at izi kalır mantığıyla söylenenlerin geride kaldığını şimdi ulusal birlik zamanı olduğunu vurguladı.

ALNI AÇIK, RAHAT, HUZUR İÇİNDE YAŞANACAK BİR ANLAŞMA
Eroğlu, müzakere masasında daha güçlü bir ele sahip olmak için güçlü bir hükümet ve güçlü bir ekonomi sağlayacaklarını belirterek, dolayısıyla Rum'un insafında yaşayacakmış gibi değil bu topraklarda, anlı açık, rahat, huzur içinde yaşanacak bir anlaşma arayacaklarına ve Türkiye'nin de farklı bir şey düşündüğünü tahmin etmediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Eroğlu konuşmasını, "Bu kalabalık da seçim öncesinde yapılan kamuoyu yoklamalarının doğru olduğunun ispatıdır, o çalışmaları yapanlara teşekkür ediyorum. Zor şartlarda dar olanaklarla güzel bir seçim geçirdik ve KKTC insanına ve demokrasisine layık bir seçim oldu, UBP iktidarı herkese hayırlı olsun" diyerek bitirdi.