Eroğlu: Türkiye’de Çok Muhteşem Bir Dönüşüm Yaşanıyor

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’de çok muhteşem bir dönüşümün...

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’de çok muhteşem bir dönüşümün yaşandığını söyledi. Eroğlu, bu sayede Türkiye'nin her yerinde toplu temel atma ve toplu açılışlar yaptıklarını belirtti.

Adana’nın Karataş ilçesinde 10 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, Türkiye’nin IMF’ye borç verecek konuma geldiğini ifade etti. 2002'de ülkede müteakip ayın memur maşlarını ödeyemeyen koalisyon hükümetinin iktidarı terk edecek duruma geldiğini vurgulayan Eroğlu, bu dönemde 22 bankanın soyulduğunu ve IMF’ye 23.5 milyar dolar borç takıldığını kaydetti. Vatandaşlardın da yıllarca zorunlu tasarruf fonu paralarının toplandığını belirten Eroğlu, “Böyle bir durumda enflasyon canavarı hakim oldu ve devletin borçlanma faizi yüzde 63’lerdeydi. Vatandaştan toplanan vergilerin yüzde 86’sı faizlere gidiyordu. Al gülüm ver gülüm. Birileri para kazanıyordu. Ama millete hizmet gitmiyordu. Neticede IMF karşısında boynumuz büküktü. Paradaki 6 sıfırdan dolayı da başımız eğikti. Ama Sayın Başbakanımız bütün bunları halletti. Paradaki 6 sıfır atıldı. Artık Türkiye'nin itibarlı bir parası var. Pasaportlarımız itibarlı hale geldi.” dedi.

Reklam
Reklam

Geçmişte IMF heyetinin devlet başkanı gibi karşılandığını, taleplerini koalisyon hükümetine dikte ettirip mağrur bir şekilde ülkeyi terk ettiğini hatırlatan Eroğlu, o dönemlerin artık geride kaldığını kaydetti. Aynı muamelenin Başbakan Erdoğan’a da yapılmak istendiğine işaret eden Eroğlu, “Ama Başbakanımız ‘Biz büyük bir milletiz. Şahlı bir talihimiz var. Dolayısı ile ya şartlarımızı kabul edersiniz veya güle güle demekten başka çare yok.’ dedi. IMF’siz yolumuza devam ettik. IMF’nin geçmişten kalan 23.5 milyar dolarını vadesi geldiğinde tıkır tıkır ödedik. Şu anda 400 milyon dolar kaldı. Onu da 14 Mayıs’ta bitiriyoruz. Şimdi IMF bizden 5 milyar dolar borç istiyor. Türkiye’nin yeteri kadar dövizi var. Müzakereler yapılıyor.” diye konuştu.

Merkez Bankası’nın kasasında 135 milyar dolar para bulunduğunu bildiren Eroğlu, şöyle devam etti: “İşte güçlü ve büyük Türkiye. Hep beraber inşallah birlik ve beraberliğimizi; kardeşliğimizi pekiştirerek daha da güçlü hale geleceğiz. Enflasyon canavarı diye bir şey kalmadı. 13.5 milyar liralık zorunlu tasarruf fonu ödendi. 3.5 milyar liralık KEY ödemeleri yapıldı. Neticede borçlar ödendi. Kasa doldu, bütün Türkiye'ye devasa yatırımlar yapıldı.”

Reklam
Reklam

"YILDA 350-400 TESİSİ DEVREYE KOYUYORUZ"

Türkiye’nin her yerinde bakanlığının 4 bin şantiyesinin gece-gündüz çalıştığını ifade eden Bakan Veysel Erdoğlu, geçmişte gölet gibi bir tesisin 15, 30 veya 40 yılda ancak bittirildiğini; artık o dönemi kapattıklarını dile getirdi. 3,5 yıllık koalisyon hükümeti sırasında DSİ’de sadece 9 tesisin açılabildiğini söyleyen Eroğlu, “Biz şu anda yılda 350-400 tesisi hizmete koyuyoruz. Allah’a şükürler olsun. Artık Türkiye’nin her yerinde toplu temel atma ve açılışları gerçekleştiriyoruz. Açılış tarih ve saatini veren bizim hükümet veriyor. 10 milyon liradan büyük yatırımların açılışlarını Başbakanımız yapıyor. 10.10.2010’da 110, 11.11.2011’de 111, geçen yıl 112 dev tesis açtık. 16 milyar TL.’lik işletmeler bir düğmeye basılarak Ankara’da devreye girdi. 10 milyon liradan küçük yatırımları ben topluca açıyorum. Milletten aldığımızı millete veriyoruz. Hesap ortada. Milletimizi saf mı sanıyorlar? Halkımız gerçekten feraset sahibidir. İnsanlarımız ne olacağını çok iyi biliyor. Bir taraftan borçlar bitecek, diğer yandan da Merkez Bankası kasası dolacak. 16 bin 600 km bölünmüş yol yaptık. Hava alanları halkın yolu oldu. Muhteşem hastaneler inşa edildi.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ADANA’YA 29 PROJE MÜJDESİ

Adana’da açılışı yapılan 2, temeli atılan 8 tesisin 189 milyon 354 bin 990 TL’ye mal olacağını ve 302 bin 400 dekar tarım alanının suya kavuşacağını aktaran Veysel Eroğlu, ilin geçmişte ihmal edildiğinin altını çizdi. Son 10 yılda buraya önemli işler başardıklarına işaret eden Eroğlu, şunları söyledi: “Karataş’a dolu heybe ile değil TIR'la geldik. 10 tesisin yanında Adana'ya 29 projenin müjdesini veriyorum. Yaklaşık 400 milyonluk maliyetle DSİ 21, Orman Genel Müdürlüğü 14 milyon TL ile 5, Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bir proje ile kentte yatırım yapacak ki biz bölgeyi Doğu Akdeniz’in yayla turizminin merkezi haline getirmek istiyoruz Onun için mastır planı hazırlıyorlar. 29 projenin toplam maliyeti 414 milyon TL, hayırlı olsun. Vatandaşa hizmet aşkı budur.”

Kentte geçmişteki yatırımlarda ilave edildiğinde yaklaşık 1.5 milyar TL yatırımın hayata geçirileceğini dikkat çeken Eroğlu, Adana’nın sulama yılı ilan edilmesini istedi. Eroğlu, Yedigöze Barajı ile İmamoğlu Ovası’nda 750 bin dekarlık alanın sulanacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Projelerin daha erken bitirilmesi için firma yetkilileriyle bir süre pazarlık yapan Eroğlu, daha sonra Vali Vekili Durmuş Gençer, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, DSİ Genel Müdür Vekili Güven Karaçuha, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı ve diğer katılımcılarla açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz