Eroğlu: Türkiye’nin en muhteşem Canlı Hayvan Borsası Afyon'a yapılacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılacak Canlı Hayvan Borsası’nın yapımına kısa zamanda başlanacağını...

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılacak Canlı Hayvan Borsası’nın yapımına kısa zamanda başlanacağını bildirdi.
Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Afyonkarahisar’da bulunan Bakan Eroğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir iş yerinin açılışını yaptı. Bakan Eroğlu, açılıştan sonra Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ile birlikte Canlı Hayvan Borsası’nın yapılacağı alana geçerek incelemede bulundu.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Eroğlu, borsanın yapılacağı alanda istimlak çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. İstimlak çalışmasının yüzde 60’ının tamamlandığını, geriye yüzde 40’ının kaldığını aktaran Eroğlu, borsanın yapılması için projenin hazır olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’a, Türkiye’nin en muhteşem Canlı Hayvan Alım, Satım ve Ticaret Merkezi’ni yapacaklarını belirten Eroğlu, “Burası Afyonkarahisar için çok önemli. İnşallah yapımına en geç 6 ay içerisinde başlanacak. İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

"AFYONKARAHİSAR ÜRETİM VE İHRACAT ÜSSÜ OLACAK"
Eroğlu, daha sonra 2. Küçük Sanayi Sitesi’nde iş yeri açılışına katıldı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini söyledi. Türkiye’nin daha da büyümesi gerektiğinin altını çizen Eroğlu, şöyle dedi:
“İnşallah bizde Afyonkarahisar için çok büyük düşünüyoruz. Ben dün akşam işadamlarımıza, sanayicilerimize Afyonkarahisar için muhteşem bir vizyon çizdim. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Afyonkarahisar özellikle tarım olsun, hayvancılık olsun, mermer, sucuk, lokumdan patatese kadar, teknolojik seralara kadar dünyanın üretim ve ihracat üssü olacaktır. Buna inanıyoruz. İnşallah hep beraber çalışacağız ve gayret edeceğiz. İnşallah çok güzel bir şekilde Afyonkarahisarımızı geleceğe hazırlayacağız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz