Eroğlu'ndan İşadamlarına Destek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hükümetimiz işadamlarının önünü açarsa başaramayacakları şey yoktur" dedi.Orman...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hükümetimiz işadamlarının önünü açarsa başaramayacakları şey yoktur" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak ve yeni seçilen yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Eroğlu, MÜSİAD gibi bir sivil toplum kuruluşunun Türkiye'ye çok şey kazandırdığını ifade ederek, "Fikirlerde, ekonomide çeşitlilik geldi, tekdüze bakmak yerine değişik açılardan bakma konusunda büyük bir gelişme yaşandı. Türkiye'de ekonomi çok önemli. Başbakanımız 2023 hedefi gösterdi. 2023 çok önemli çünkü Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100. yıl dönümü. Bu bakımdan 500 milyar dolar ihracat, 25 bin dolar kişi başına milli gelir hedefleri tabii ki büyük hedefler. Bizim hükümet olarak vazifemiz sizler için gerekli altyapıyı hazırlamak. Eskiden işadamlarının önüne engeller konulurdu, işadamı engelleri aşarak atlamaya çalışırdı. Hükümetimiz işadamının önünü açarsa başaramayacakları şey yok. Dolayısıyla bizler de sizlerin önünü açacağız. Türkiye'nin altyapısı için gerekli olan bütün çalışmaları yapmamız lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Eroğlu, hükümette bulunan herkesin milletin efendisi değil, hizmetkarı olduğunu düşündüklerini belirterek, "Bütün bakanlarımız kendini hizmetkar olarak görüyor. Bütün memurları biz milletin hizmetkarı olarak görüyoruz. O bakımdan inşallah bu hedefleri yakalayacağız. Büyük düşünmemiz lazım. Bir devletin büyük hedefleri olmazsa o devlet ayakta duramaz. Ancak büyük hedefleri olan milletler ayakta kalır. Bizim de büyük hedefimiz var. İnşallah 21. asır bizim asrımız olacaktır" açıklamasında bulundu.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, 28 Nisan'da genel kurulu yaptıktan sonra kendi içlerinde görev dağılımı, yeni dönemin hedeflerinin belirlenmesi gibi çalışmaları tamamladıklarını ve temmuz ayı itibarıyla bakanlarla görüşüp yeni dönemlerini anlattıklarını kaydederek, "MÜSİAD bir işadamları derneği. Biz işadamlarıyla ilgili faaliyetlerimize zaten işin gereği olarak devam ediyoruz. Ama onun dışında diyoruz ki MÜSİAD'ın önemli faaliyetlerinden, üstünlüklerinden bir tanesi de entelektüel birikimidir. Bu yıl da her yıl olduğu gibi MÜSİAD klasiklerinden birisi olarak ekonomi raporumuzu hazırladık. Biz her yıl raporlarımızda bir ana temayı ön plana çıkarıyoruz. Raporda dünya ekonomisini, Türkiye ekonomisini değerlendiriyoruz, bir de ana tema neyse onu çalışıyoruz. Geçen sene sürdürülebilir büyüme için stratejik dönüşüm demiştik, büyümeyi ön plana almıştık. Bu yıl kalkınmadan bahsediyoruz" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Kalkınma yolunda bugüne kadar çok güzel çalışmaların gerçekleştiğine değinen Olpak, "Tabii ki daha güzeli de arzu ediyoruz. Tam da o noktaya değiniyoruz. Diyoruz ki hükümetimizin ortaya koyduğu hedefler var. Bu hedefler de hem iş alemi hem de kamuoyu tarafından benimsenmiş durumda. Bunlar bir açıdan bakıldığında insanı heyecanlandıran güzel hedefler. Korkutucu değil ama insanı zorlayan hedefler. Biz buna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Özellikle diyoruz ki 2 bin dolarlı milli gelirlerden 10 bin 500 dolarlara bugün itibarıyla gelinmiş olmayı çok önemsiyoruz. Yeni hedefimiz 10 binden 25 bine sıçramak. Bu 2 bin 500'den 10 bine sıçramak kadar kolay olmayacak. Ama zorluk gözümüzü korkutmuyor. Neler yapılabilir, ona kısaca işaret ettik" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: