Ersümer ve Çakan yargılanıyor

ANKARA (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın yargılanmalarına bugün başlandı.

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı yargılama saat 10.00'da başladı. Duruşmada, sanıklar Ersümer ve Çakan'ın kimlik tespitinin ardından, usule ilişkin itirazlar soruldu. Duruşmada sözalan Ersümer ve Çakan'ın avukatları Meclis Soruşturma Komisyonu tarafından hazırlanan raporun, Anayasa'nın belirlediği yasal sürede hazırlanmadığını ve bu nedenle raporun geçersiz olduğunu savundular. Soruşturma raporunda, müvekkilerine ilişkin somut olaylarda yeterli delillerin yeralmadığını öne süren avukatlar, raporda yeralan çoğu iddialarla ilgili önergenin verilmediğini söylediler. Avkutlar, önergede yer almayan suçların düşme talebinde bulundular.

Reklam
Reklam

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok ise usule ilişkin verdiği mütalaasında somut olaylara ilişkin Ersümer yönünden kesin hüküm bulunduğunu, buna ilişkin sanık avukatlarının yaptığı itirazın reddini istedi. Sanıklarla ilgil önergede yeralamayan konuların yargılama dışında tutulmasını isteyen Ok, bu fiillerle ilgili kararın hüküm aşamasında verilmesini istedi. Tarafların davaların ayrılması üzerindeki talepleriyle ilgili olarak ise olaylar açısından geniş irtibat bulunduğunu kaydeden Ok, bu talebin de reddini istedi. Davanın görülmesine saat 14.00'te devam edilecek.