Ertelenen kpss bugün yapılıyor

Ortaöğretim ve önlisans mezunlarının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bugün yapılıyor.

İSTANBUL (İHA) - KPSS'deki kopya iddiaları nedeniyle bugüne ertelenen öğretim-önlisans sınavına yaklaşık iki buçuk milyon aday katılıyor. Saat 09.30'da başlayan sınav 2 saat sürecek. ÖSYM, bu yıl sınav süresini 2.5 saatten 2 saate düşürürken, soru sayısını da 150'den 120'ye indirdi. Adaylar sınava, bir önceki sınav tarihi olan 26 Eylül 2010'u gösteren Sınava Giriş belgeleriyle girdi. Sabah erken saatlerde sınava girecekleri okulların önünde beklemeye başlayan adaylar, heyecanlı olduklarını söyledi. Uzun süredir sınava hazırlandıklarını anlatan adaylar, "İnşallah iyi puan alırız" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan sınavların yapıldığı okullarda geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. ÖSYM tarafından bütün adaylar için kalem, silgi, şekerleme ve peçete temin edilirken, sınava kalem, silgi ve kalemtıraş alınmadı. Adayların üzerlerinde bulunan metal para ve cep telefonları da sınav merkezlerine alınmadı. Üst aramaları sırasında metal para ve cep telefonlarını bırakmaları istenen adaylarla görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. "Yanımızdaki metal parayı bile içeri almıyorlar. Buraya uzak

yerlerden gelenler var. Bu insanlar nereye teslim edecek bu parayı" diyen adaylar tepki gösterdi.

Bazı adaylar ise sınav tarihinin değiştirilmesinin heyecanlarını yok ettiğini belirterek, "Normal bir sınav gibi geliyor. Zaten ertelenmesi çok bir şeyi değiştirmedi. Alınan önlemler, medyada çıkan haberlere göre normal. Olması gereken önlemler. Önlemlerin yüksek olması, bunca skandaldan sonra normal" dedi.