Ertuğrul Sağlam: Galibiyet geleneğini devam ettirmek istiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray’a karşı oynadıkları son 4 maçın 3’ünü kazınıp birinde ise...

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray’a karşı oynadıkları son 4 maçın 3’ünü kazınıp birinde ise berabere kaldıklarını belirterek, galibiyet geleneğini sürdürmek istediklerini söyledi.
Başarılı teknik adam, ligin 6. haftasında 16 Ekim Pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Galatasaray maçı öncesi Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına başlarken play-oflara kalan milli takıma başarılar dileyen genç çalıştırıcı, Galatasaray maçıyla ilgili şunları dile getirdi:
“Bu hafta önemli bir rakiple çok önemli bir maç oynayacağız. Rakibimizin geçen yıl yaşadığı şanssız bir dönemden sonra bu sezona iyi bir başlangıç yapması, bu sezon her geçen hafta performansını üst düzeye çıkarması, yeni stadı ve yeni hocası ile oluşturduğu ambiyansla zirve yarışında önemli bir rakip. Bu karşılaşmalar bizim gibi zirve mücadelesi yapan takım için çok önemli hale geliyor. Sonraki hafta Trabzonspor ile zorlu bir mücadele oynayacağız. Bizim açımızdan hem Trabzon maçı öncesinde önemli bir moral kaynağı olmaması açısından hem de Galatasaray ile İstanbul’da oynayıp iyi bir sonuçla ayrılmamızın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek, geleceğimiz atına çok önemli bir karşılaşma oynayacağız. Çok zor bir karşılaşma bizi bekliyor. Bu karşılaşmadan oyuncularımızın alnımızın akıyla çıkacağına inanıyorum.”

Reklam
Reklam

“İKİ TAKIMIN DA KADROSU ÇOK İYİ”
Rakip ne kadar güçlü olursa olsun kendilerinin de her geçen gün yükselen bir grafiğe sahip olduklarına dikkat çeken Sağlam, şöyle devam etti:
“Sezon başı olmasına rağmen oyun kalitemizin her geçen gün üzerine bir şeyler koyarak üst seviye çıkarmak adına iyi bir dönem oldu. İki takım da kazanmak için mücadele verecek. İki takımın da kadrosu çok iyi. İzleyenlere keyif veren iyi bir karşılaşmanın ortaya çıkacağına inanıyorum. Biz de futbolun kalitesini güzelleştirmek, son birkaç senede öne çıkan fiziksel kalitemizi ortaya koyarak geleceğimize katkı sağlayacak güzel bir sonuçla ayrılmak istiyorlar.”
Genç teknik adam, milli takımdan dönen Bangura’nın sakat olduğunu ve muhtemelen pazar günkü maçta oynayamayacağını, Tegoe ve Serdar Aziz’in ise durumlarında bir sıkıntı olmadığını vurguladı.

“SON 4 MAÇIN 3’ÜNÜ KAZANDIK”

Ertuğrul Sağlam, Galatasaray’a karşı son yıllarda başarılı bir grafik çizdiklerini belirterek, şunları dile getirdi:
“Galatasaray ile şöyle bir grafik ortaya çıktı. Son 4 maçın 3’ünü kazanmışız bir tane berabere kalmışız. Bu da önemli bir grafik. Bunun bundan sonrasına da yansıyacağını düşünüyorum. Bu durum oyuncularımıza güven verecek. Artık şunu gördük, Bursaspor Galatasaray’la çok rahat mücadele ediyor. Son birkaç senede zaten ortaya koyduğumuz istatistiklerde bir çok takımda bu olumlu tabloyu görüyoruz.”
Uzun bir aradan sonra taraftarların deplasmana geleceğini hatırlatan başarılı çalıştırıcı, şu çağrıda bulundu:
“Onlar da Bursaspor taraftarının ne kadar olgun, fair play-ruhuyla takımlarını destekleyebileceklerini göstermesini istiyorum. Şampiyon olduğumuz sezon fair play liginde de şampiyon olmamızda taraftarın çok büyük payı vardı. Onu bu sezonda bize olumlu yansıyacağına inanıyorum. Biz hem saha içinde hem de tribünlerde önemli bir sınav vereceğiz.”

Reklam
Reklam

“BİROL HOCANIN GÖREVİ DEĞİŞMEDİ”

Ertuğrul Sağlam, Bursaspor’da teknik ekipte yer alan Birol Berkem’e yeni görev verilmesiyle ilgili olarak ise şu açıklamayı yaptı:
“Basında yanlış lanse ediliyor. Şuanda kulübümüzde sportif direktörlük diye bir kurum yoktur. Birol hoca da şuan hala bizim teknik yardımcımızdır. Biz bazı eksiklikleri hissedip, saha içindeki görevlerini biraz azaltıp, ona teknik kadro, futbolcular ve yönetimle koordinasyonu sağlaması ve adil beyin yoğun görevleri içinde onunla birlikte çalışması için bir görev ekledik. Onun dışında farklı bir mevki değişikliği söz konusu değildir. Birol hoca halen teknik kadroda antrenör olarak devam etmektedir. Olay budur.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz