Ertuğrul Sağlam, Kırılmadık Rekor Bırakmıyor

Bursaspor’un başında tarihi başarılara imza atan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, önceki akşam UEFA Avrupa Ligi...

Bursaspor’un başında tarihi başarılara imza atan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, önceki akşam UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu rövanş maçında KuPS Kuopio'yu 6-0 yenerek yine tarih yazdı.

Yeşil-beyazlılara 47 yıl sonra lig şampiyonluğu yaşatan Sağlam, takımını aynı yıl tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynattı. Ertesi sezon lig üçüncülüğü ve UEFA Avrupa liginde mücadele eden Bursaspor, son üç sezondur Avrupa’da Türkiye’yi temsil etme başarısı gösteriyor.
Avrupa’da istenilen başarıyı şimdiye kadar gösteremeyen Bursaspor takımı, tarihinde Avrupa'da oynadığı 26 maçın 9'unu kazandı, 5 beraberlik, 12 yenilgi aldı. Şampiyonlar Ligi’nde 6 matça 5 yenilgi bir beraberlik alan yeşil-beyazlılar, taraftarını üzmüştü.

Reklam
Reklam

AVRUPA’DAKİ EN FARKLI GALİBİYET

UEFA Avrupa Ligi'nde ise gruplara kalmayı hedefleyen yeşil-beyazlı takım, ilk maçında 1-0 yenildiği Finlandiya ekibi KuPS Kuopio takımını Atatürk Stadı’nda ağırladı. Yaklaşık 20 bin taraftarın desteği ile sahaya çıkan Bursaspor takımı, baştan sona kadar baskılı ve üstün oynadığı maçı 6-0 gibi farklı skorla kazandı. Yeşil-beyazlılar, aldıkları bu galibiyetle Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetine ulaştı.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, transferden memnun olmayan bir kesimin eleştirilerine taraftarın gerekli cevabı verdiğini söyledi. Maça yoğun ilgi gösterip takımlarını destekleyen taraftarlara teşekkür eden Sağlam, tarihin en farklı galibiyetini de 12. adama hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: