Ertuğrul Sağlam’ın Avrupa Karnesi Vasat

Kariyerinde Kayserispor, Beşiktaş ve Bursaspor ile Avrupa Kupası maçlarına çıkan Ertuğrul Sağlam istenilen başarıları elde...

Kariyerinde Kayserispor, Beşiktaş ve Bursaspor ile Avrupa Kupası maçlarına çıkan Ertuğrul Sağlam istenilen başarıları elde edemedi.

Başarılı çalıştırıcı Kayserispor, Beşiktaş ve Bursaspor’un başında 33 Avrupa Kupası maçında görev aldı. 33 karşılaşmada 14 galibiyet alırken, 6 maçta ise eşitliği bozamadı. Sağlam, 13 karşılaşmada ise sahadan boynu bükük ayrıldı. Sağlam’ın çalıştırdığı takımlar karşılaşmalarda 43 gol atarken, kalesinde 52 gol gördü.

KAYSERİSPOR KARNESİ

Kayserispor’un başında 2006-07 sezonunda 8 Avrupa Kupası maçı yaşayan genç teknik adam, takımını UEFA Intertoto Kupası'nın ardından, UEFA Kupası'na taşıyarak başarıya imza attı.

Reklam
Reklam

UEFA Intertoto Kupası'nda Kayserispor'un 2 tur yükselmesini sağlayan Sağlam, UEFA Kupası'nda ise 4 kez takımın başında sahaya çıktı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kayserispor, UEFA Kupası 2. ön elemeyi geçtikten sonra, 1. turda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına elenerek, Avrupa defterini kapadı.

BEŞİKTAŞ KARNESİ

Beşiktaş'ın başında 14 Avrupa kupası karşılaşmasında görev alan Sağlam, özellikle ön eleme maçlarında başarılı oldu.

Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'ta ön elemelerdeki başarısını özellikle Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında gösteremedi. Şampiyonlar Ligi’nde İngiltere'nin Liverpool, Portekiz'in Porto ve Fransa'nın Olympique Marsilya takımlarıyla aynı grupta yer alan Beşiktaş, yaptığı 6 maçta 2 galibiyet alırken 4 kez de sahadan mağlubiyet ile ayrıldı.

Ertuğrul Sağlam bir sonraki sezon Beşiktaş’ın başında UEFA’da maçlara çıktı. UEFA Kupası 2. ön eleme turunda karşılaştığı Siroki Brijeg takımını 2-1, 4-0 gibi sonuçlarla eleyip bir üst tura çıkmıştı. Bu turda Metalist Kharkiv ile eşleşen Beşiktaş ilk maçı 1-0 kazanmasına rağmen deplasmanda rakibine 4-0 mağlup olmuştu.

Reklam
Reklam

BURASPOR KARNESİ

Bursaspor’un başında 12 Avrupa Kupası karşılaşmasında görev alan Sağlam, bu karşılaşmalarda fazla başarılı olamadı.

Bursaspor’u tarihinde ilk kez şampiyon yaparak tarihi başarıya imza atan genç çalıştırıcı Avrupa’da istenilen başarıyı yakalayamadı. 2009-2010 sezonunda Bursaspor’u şampiyon yaparak Şampiyonlar Ligi’ne direk katılmasını sağladı. Şampiyonlar Ligi’nde Valencia, Glasgow Rangers ve Manchester United ile aynı grupta yer alan Bursaspor, 6 maçta 1 beraberlik 5 yenilgi aldı.

Genç çalıştırıcı bir sonraki sezon Bursaspor’u UEFA Avrupa Ligi’ne taşıdı. UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Beyaz Rusya’nın Gomel takımı ile eşleşen Bursaspor, ilk maçı 2-1, ikinci maçı ise 3-1 kazanarak bir üst tura çıktı. Bir sonraki turda Belçika devi Anderlecht ile eşleşen Bursaspor ilk maçı sahasında 21- kaybetti. Deplasmanda başa baş oynamasına rağmen 2-2 berabere kalarak Avrupa defterini kapattı.

Başarılı teknik adam Bursaspor’u 2011-2012 sezonu sonrasında yine UEFA Avrupa Ligi’ne taşıda. UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Fin takımı Kups ile eşleşen Bursaspor ilk maçı deplasmanda 1-0 kaybetti.

Reklam
Reklam

EN FARKLI YENİLGİSİ

Ertuğrul Sağlam, Avrupa Kupaları’nda en farklı yenilgisini Liverpool karşılaşmasında aldı. Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemde Liverpool ile Şampiyonlan Ligi’nde karşılaştı. İlk maçı 2-1 kazanmasına rağmen deplasmanda 8-0 yenilmekten kurtulamadı. Bu mağlubiyetle Sağlam, çalıştırdığı takımlarda Avrupa’da en farklı yenilgisini almış oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: