Ertuğrul Sağlam'ın hedefleri büyük

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, amacının Türk sporuna hizmet etmek olduğunu belirterek, "Hedeflerim arasında büyük takımlardan birini çalıştırmak, milli takım çalıştırmak ve Türk antrenörünü Avrupa'da temsil etmek var" dedi.

"Memorial 11 Altın Adam Yarışması"na konuk olarak katılan Ertuğrul Sağlam, futbol oynadığı dönemdeki teknik direktörlerin beğendiği taraflarını aldığını anlatarak, "Beşiktaş'ta 7 sene kaldım, siyah-beyazlı kulübü çok seviyorum, ama diğer takımları da çok seviyorum. Antrenörlük geleceğimi de sadece Beşiktaş ile sınırlandırmak istemiyorum. Büyük takımlardan birini çalıştırmak, milli takım çalıştırmak ve Türk antrenörünü Avrupa'da temsil etmek hedeflerim arasında" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kısa vadede Kayserispor'da yapacağı çok iş olduğunu vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

"Öncelikle Kayseri'yi Avrupa'da temsil etmek istiyoruz. Bunun yanında da Anadolu'dan bir başka takımı şampiyon yapabileceksek bu takımın Kayserispor olabileceğini düşünüyorum. Buna inanarak, 10 gün önce sözleşmemi 2 sene uzattım. Sözleşmemde büyük bir takımdan teklif gelirse değerlendirme hakkım var, ama büyük takıma gitmek için çok acele etmiyorum."

Kayserispor'un 6.5 trilyonluk sezon bütçesiyle maliyeti en düşük takım olduğunu kaydeden Sağlam şöyle devam etti:

"Ayrıca ligin en genç takımlarından birisiyiz. Geçen sezon 2-3 milyon dolar edecek bir takım bugün 20 milyon dolar değerindedir. Ligi 3. bitirirsek, o zaman 'başarılıyız' diyebiliriz."

Hakem Serdar Tatlı ise FIFA kokartını alamadığı için kendisini mutsuz hissetmediğini söyledi.

Hakemlikte en üst noktanın FIFA kokartı olduğunu ifade eden Tatlı,"FIFA kokartı almak her hakemin idealinde vardır, ama ben bugüne kadar FIFA kokartı almadım. Fakat bütün spor kamuoyunun büyük güvenini alarak, FIFA kokartından daha önemli bir kart aldığımı düşünüyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam