ERÜ Mekatronik Günü

Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğrencileri tarafından geliştirilen robotların gösterisi, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından ilgiyle

Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğrencileri tarafından geliştirilen robotların gösterisi, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan Şefi Osman Yücel, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Mekatronik Günü" programında, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Velilerin otomotiv ile otomasyonu birbirine karıştırdıklarını ifade eden Yücel, öğrencilerin bölümlerine geldiklerinde otomotiv eğitimi alacaklarını sandıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Yücel, mekatroniğin sadece mekanik ve elektronik demek olmadığına dikkati çekerek, geliştirilen ürünlerin verimli çalıştırılabilmesi için iyi bir de yazılım gerekli olduğunu anlattı.

Osman Yücel, öğrencileri tarafından geliştirilen ve ses komutlarıyla da çalıştırılabilen kaynak maskesini, Hidrolik-Pnömatik Atölyesi Şefi Yalçın Bulut "Roborkestra'yı tanıttı.

Toplantının ardından, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğrencileri tarafından geliştirilen "Sumo, Başizci, Yavrukurt, Çizgi İzleyen, Hasta Bakıcı" robotların gösterileri mühendislik öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz