ERÜ Rektörü Prof. Dr. Keleştemur:"Tıpta, Önümüzdeki 10-20 Yıl Içerisindeyapay Organların Üretimi Ile Ilgili Büyükgelişmeler Yaşanacak"

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, tıpta, önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde yapay organların üretimi ile ilgili büyük gelişmeler

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, tıpta, önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde yapay organların üretimi ile ilgili büyük gelişmeler yaşanacağını belirterek, "Karaciğer hastası bir kişiye nakil değil fabrikada üretilen karaciğer takılacak. Bizim de bu alanlarda şimdiden yatırım yaparak hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve ERÜ Mühendislik Fakültesi işbirliğiyle "Ar-Ge Hibe Destekleri" konulu toplantı düzenlendi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, fakülte konferans salonundaki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, araştırma merkezlerinin öneminin her geçen gün giderek arttığını belirterek, "Tıpta, önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde yapay organların üretimi ile ilgili büyük gelişmeler yaşanacak. Karaciğer hastası bir hastaya nakil değil fabrikada üretilen karaciğer takılacak. Bizim de bu alanlarda şimdiden yatırım yaparak hazırlıklı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Son yıllarda ileri araştırma merkezlerinin yapımı konusuna önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Keleştemur, üniversite olarak Moleküler Araştırma ve Genom Merkezi'ni bitirdiklerini, cihazların önemli bir kısmının kurulumunun tamamlandığını söyledi.

Merkezin birkaç hafta içerisinde hizmete gireceğini kaydeden Prof. Dr. Keleştemur, "Amerika'da bugün kıkırdak üretilip kullanılmaya başlandı. Kök hücre dediğimiz bir mesele var. Önem kazanacak. Ticari boyutu yüksek olacak. Bu merkezimiz de şu an bitti. Aktif olarak çalışmaya başlayacak. Birçok nadir hastalığın tanısı için yurt dışına kan gönderiyoruz. Artık bunları biz yapacağız" bilgisini verdi.

Üniversite bünyesindeki bir diğer önemli merkezin de Nanoteknoloji Merkezi olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Keleştemur, bu merkezin de ocak ayında hizmete sunulacağını anlattı.

İlaç endüstrisinin gelecekte gelişmesi için İlaç Geliştirme ve Araştırma Merkezi'nin çalışmalarına başlandığını dile getiren Prof. Dr. Keleştemur, "Gelecek yıl bu merkez bitecek ve hizmete girecek. Bu merkezler için uluslararası anlaşmalar yapılıyor. Birçok araştırma merkezimiz de faaliyete geçti" dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıya Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu, KOSGEB İl Müdürü Erdal Çınar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı ve üniversite öğrencileri katıldı.

Muhabir: Musa Özyürek / Orhan Canbulatel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: